Hva er Clematis som del Sol del skygge?

August 30

Hva er Clematis som del Sol del skygge?

Clematis er medlem av buttercup familien. Det er 250 arter og hundrevis mer hybrider med blomster i nyanser av blått, lilla, lilla, hvit, gul og rød. De fleste clematis er woody, deciduous vines, men noen er eviggrønne. Clematis krever sollys blomstrer godt, men mange varianter gjøre best delvis sol og del skygge, som hjelper deres blooms bo lys lenger.

"Dawn"

"Dawn" har 5 tommer, perlehvite hvite petaled blomster med sjokkrosa kanter. Den blomstrer i juni, og igjen i August, etterlot sfærisk frøet hoder i kjøligere vær. "Dawn" vokser 6 til 8 føtter i USDA hardførhet soner 4 til 9. Denne kompakte utvalg, som også vokser i beholdere, må delvis skygge trives.

'Amanda Marie'

Blomster av "Amanda Marie" starte en dyp rød og visne pent til en rik rosa. "Amanda Marie" blomstrer fra juni til oktober, og løvverk unge er grønn med krem merkingen. Det vil vokse 4 til 6 fot i USDA sonene 4 til 9. For beste blomst farge, vokse "Amanda Marie" i del Sol del skygge.

'Nelly Moser'

"Nelly Moser" har vært en favoritt med gartnere i mer enn 100 år. Det er en blek lilla med en rosa stripe. Blomstrende fra våren til forsommeren, så igjen på sensommeren, vil "Nelly Moser" vokse til 10 fot. Blomstrer er 8 inches i diameter; de vil visne i full sol. "Nelly Moser" vokser i USDA sonene 4 å 9 og krever en del skyggen.

"Rosa Fantasy"

Opprinnelig avlet i Canada, er "Rosa Fantasy" en kompakt clematis som vokser til 8 føtter. Blomstene shell-rosa har tynn, middels-rosa sentre. Det vil blomst fritt fra juni til oktober. "Rosa Fantasy" vokser i USDA sonene 4 til 11, og det gjør svært godt i containere. Delvis skygge vil hjelpe blomstene beholde sin farge.