Hva er Chiffon stoff laget av?

September 17

Hva er Chiffon stoff laget av?

Chiffon stoff er en fin, gjennomsiktig eller gjennomskinnelig ren veve stoff. Dette materialet brukes til gjør kvinners spesiell anledning klær og undertøy. Chiffon brukes også i hjemmeinteriør objekter som gardiner og dekorativ bånd. Chiffon krever forsiktig pleie å hindre rifter og andre skader, men laget av kunstige fibre er mer holdbart enn naturlig chiffon.

Silke

Tradisjonelle chiffon laget av silke er brukt i high-end klær i århundrer. Denne delikate stoff er lys, myk og tendens til å flyte på lufta. Silke chiffon fungerer godt i skjerf og brude slør. Det kan være vanskelig å sy på grunn av dens glatte natur. Etter mer stoff kunnskapsrike, silke chiffon gir den beste søm kvalitet og drapere, men krever ekstra forsiktighet. Tørr ren eller håndsåpe denne stoff å bevare sin tekstur. Bruk blekemiddel, som kan discolor silke. Henge tørt direkte sollys.

Rayon

Rayon chiffon ligner silke men henger mer stivt. Dette menneskeskapte materialet er avledet fra behandlet cellulose og har lignende pusteevne for bomull. Rayon tåler friksjon dårlig og produserer mer delikat chiffon enn silke, polyester og bomull. Tørr Rengjør dette stoffet, eller Klesvask nøye hånd. Rayon er svakere når våt enn når tørr. I motsetning til silke, kan rayon bleket bruker konvensjonelle klor.

Polyester

Polyester chiffon har lignende styrke og slickness til silke chiffon, men er laget av en avledede fiber. Det gir mindre bra enn bomull, silke og rayon men krever betydelig mindre omsorg. Dette materialet sjelden rynker og er mindre sannsynlig å rive enn andre fibre. Som silke chiffon, kan polyester materiale være svært vanskelig å sy. Den produserer en mindre ønskelig drapere enn silke kan, men være maskin hvitvaskede med delikate syklusen og fallet tørket på lav varme.

Bomull

Bomull chiffon er en lett, pustende stoff, men pleier å være stivere og mindre skinnende enn silke eller polyester. Den har lignende egenskaper til de av rayon men er mye sterkere, spesielt når det er vått. Bomull chiffon rynker lettere enn de fleste andre materialer. Håndsåpe dette materialet, men ikke utsettes for høye temperaturer eller ristes tørking. Bomull er utsatt for svinn når de utsettes for varme. Bomull kan være blandet med silke å senke kostnadene av det ferdige stoffet.