Hva er Carnauba?

August 19

Carnauba er en type som er høstet fra bladene av Copernicia prunifera, kjent som karnaubavoks palm eller carnauba palmen. Dette voks er utrolig nyttig, og brukes i en rekke bransjer. Det er så nyttig, faktisk, at det er kjent som "queen of voks." Når renset, er det solgt i forskjellige grader.

Funksjoner

Carnauba voks er en hard og sprø voks som kommer i ulike farger avhengig av karakteren av voks. Det forekommer ofte i form av gule brune flakes, men er også solgt på pulver, klump eller mikronisert skjemaer.Det er relativt uløselig i vann og etylalkohol. Imidlertid kan det være smeltet når oppvarmet xylen og ethyl acetate. Karnaubavoks har høyt Smeltepunkt (180 til 187 grader F), en av de høyeste blant de kjente voks.

Typer

Det er tre grader av karnaubavoks: Prime gule, lys fet grå og fet grå. Prime gule karakteren er lys gul, lys fet grå er en yellowy-brun og fet grå er vanligvis brun.

Betraktninger

Alder av palmeblader påvirker karnaubavoks som den produserer. Unge blader generere en hvit-grå voks kalt olho; eldre blader generere en brun voks kalt palha.For å høste karnaubavoks, bladene er først samlet, tørket og slått for å løsne den deres voksbelegget. Voksen samles og deretter renset. Høstens tid for blader varer fra August til januar.

Kjemi

Karnaubavoks er mer enn tre fjerdedeler fettsyrer og glyserol (80 til 85 prosent). Dens andre bestanddeler er forestret fet diols (20 prosent), fatty alkoholer (10 til 16 prosent), hydroxylated fettsyrer (ca 6 prosent) cinnamic syre (ca 10 prosent) og andre syrer (1 til 3 prosent).

Funksjonen

Carnauba voks brukes i mat, kosmetikk, skinn, eksplosiver, woodcraft, metall avstøpning, musikalske instrument, farmasøytisk og hygiene næringer. Innenfor disse næringene brukes karnaubavoks for en rekke applikasjoner. I noen tilfeller kombineres karnaubavoks med en annen substans som en annen voks for at egenskapene som skal benyttes.Noen av karnaubavokss mer vanlige bruksområder inkluderer følgende:Carnauba-voks jevning, mykgjørende og hypoallergeniske aspekter benyttes i kosmetisk industri for slike elementer inkludert leppestift, mascara, fundament, eyeliner og øyenskygge. I hygiene industri brukes den for tanntråd og deodorant.Når det gjelder mat, brukes karnaubavoks for sin anti-caking, smøring, slippe agent og glanset finish-gi egenskaper. Det kan finnes i elementer som godteri, sauser, juice og sauser. I den farmasøytiske industrien brukes carnauba til coat piller.I woodcraft industri brukes carnauba til å forsegle og gir glans til elementer som tre møbler, surfebrett og tobakk rør. I denne bransjen, er karnaubavoks ofte kombinert med bivoks eller terpentin, eller i tilfelle av surfebrett voks, kokos olje. I musikkinstrument industri brukes karnaubavoks til å gi en glans til instrumenter.

Geografi

Karnaubavoks palmer finnes bare i visse områder av Brasil. Områdene carnauba dyrkes i er de nordøstlige delstatene Piaui, Rio Grande do Norte og Ceara.