Hva er bruken av et blomstrende Crabapple tre?

September 13

Hva er bruken av et blomstrende Crabapple tre?

Blomstrende crabapple trær ble en gang betraktet som ugress fordi deres frukt falt til jorden og tiltrukket skadedyr. I de senere årene utviklet oppdrettere forbedrede varianter som beholder frukt og krever mindre rydde opp. De resulterende trærne har vunnet popularitet som vår-blomstring ornamentals. Kommuner bruker crabapple trær for beautification og bevaring innsats. Kommersielle apple dyrkere bruke trær for pollinering.

Dekorativ

Blomstrende crabapple trær utvikle en 25-fots høyde og spredning. De fungerer bra i liten målestokk og under kraftledninger som skygge, prøven eller gaten trær. «Lancelot» og «Sargent Tina» dverg varianter gjøre store grensen, beholder og patio planter. Masse plantings av blomstrende crabapple trær fungere som windbreaks på gårder og motorveien gjennvinning prosjekter. De stående "Centurion" og "Sentinel" variantene passe smale medians og bulevarder.

Frukt

Blomstrende crabapple trær produsere oransje, lilla, rød og gul frukt fra August til September. Frukt, som varierer fra 1/4 tommers til 2 inches i diameter, utvikler en skarp tekstur og syrlig smak. Eldre varianter slipp modne frukten fra treet, mens frukten av nyere varianter vedvarer på treet til våren. Fuglene bruk frukt som vinter matkilde. Saften blandes med pektin, sukker og vann for å lage crabapple gelé.

Utilitarian

Gjæret crabapple juice var brukt medicinally å behandle muskel forstuinger til tidlig 1900-tall. Bark fra blomstrende crabapple og hickory trær laget en gul farge for garn. Hard, close-grained tre tjente som materiale for verktøyet håndtak og spaker. I dag, tjene blomstrende crabapple trær som en kilde til firewood og kindling i smokehouses.

Pollinering

De fleste epletrær må kompatible apple ulike plantet i nærheten for å sikre deling. Bøndene tradisjonelt brukt innenlandske apple varianter som pollinizers for sine apple beskjære, men har nylig begynt å bruke blomstrende crabapple trær for jobben. For eksempel pollinates "Manchurian" sorten tidlig - til middels - season apple avlingene. "Snøfonn" sorten pollinates midten til slutten sesong avlinger.