Hva er blomstrende hagtorn treet?

August 16

Hva er blomstrende hagtorn treet?

Hawthorns er en utbredt og økologisk betydelig slekt av busker og forkrøplet trær. Ordet "haw" betyr "hedge" i Old engelsk, en referanse til hagtorn ytelse som en tett-pakket levende vegg. Blant deres slående egenskaper er tornet grener, tøff frukt og fargerike spray av blomster. Hawthorns ligger i slike varierte landskap som prairie hul, beite frynser og halvtørre scrublands, en vellykket og opportunistiske samling av planter.

Hawthorns

Forvirringen av sortering ut hagtorn arter fra hverandre gjør en forvirrende taksonomi. Det kan være færre eller større enn 100 arter i Nord-Amerika, et senter for sitt mangfold. Som en gruppe, men er de tydelig som en samling av busker og trær i Rosefamilien. De bor i en rekke områder og økosystemer på den nordlige halvkulen; de er ikke innfødt til den sørlige halvkulen. Som roser, de har betydelig torner og sette en blomstrende utstilt i blomst. Fruktene kalles vanligvis "haws." Haw's likhet med epler forklare et utbredt uformelle navn busk: "thorn-eple."

Utseende

De fleste hagtorn blomstrer er hvit eller rosa i nyanse. Blomster som er pollinated av insekter, pleier å vises mellom våren og sommeren, enten i konsert med busk leafing ut eller før. Plantene produsere de sirkulære haws som kan være svart, rød, oransje eller gul, i slutten av sommeren eller høsten; de kan forbli på kvistene til vinteren. Hawthorns vedta ofte en butt-toppet, spre utseende som store busker eller små trær, vanligvis 15-25 fot høy, men noen ganger høyere. Stammene er ofte dypt riflet i eldre hawthorns; treet er tett.

Adferd

Forfatterne av Royal Horticultural Society's "på og Medlars" beskriver tre grunnleggende verdensomspennende klima regimer foretrekkes av planter. Disse klima omfatter områder med betydelig sommer nedbør, som tempererte løvfellende woodlands; områder av betydelig vinteren nedbør, som i Middelhavet og maritime vestkysten klima typer; og kalde områder begrenset nedbør, som beskriver mye steppe land. Disse brede sonene omfatte en rekke ulike habitater. I Nord-Amerika er hawthorns vanligvis forbundet med vassdrag, hekker, oldfields, foothill shrublands og kratt.

Økologi

Hawthorns ofte vokse nestede sammen i tett krattskog eller spredt relativt jevnt i åpne shrubland. Bransjer hard, tangled, så tungt bevæpnet med torner, er attraktive mikro-leveområder for små dyr, ikke minst sangfugler. Stephen F. Arno, i "Nordvest trær," bemerker at svart hawthorns, en av de dominerende artene i begge maritime og innlandet nordvest tjene som viktig hekkeplasser for svart-fakturert skjærer på Columbia platået. Forfatterne av "På og Medlars" foreslår at spredningen av hawthorns frukt-spising dyrene som fugler kan være viktig for sin vitaliteten i skogkledde områder, der hagtorn distribusjon må skifte romlig utnytte lysninger, kanter og andre sollyse nettsteder.