Hva er blomster laget av?

November 5

Hva er blomster laget av?

Blomstene er den reproduktive organer av planter som er klassifisert som Dekkfrøede planter. Bare Dekkfrøede planter blomst, derav begrepet "blomstrende planter." Blomster, som planter de inngår i, består hovedsakelig av vann, med en rigid struktur kalt cellulose strukturering cellevegger.

Komposisjon

Planter, som dyr, er om lag 75 prosent vann. De har også en rekke organiske molekyler til felles, inkludert karbon, nitrogen og fosfor. Hovedforskjellen er at anlegget celler har en cellevegg (i motsetning til cellen membran av dyreceller) som består hovedsakelig av en organisk sammensatte kalt cellulose. Cellulose og strukturen i cellen vegg tillate planter å opprettholde stivhet og bli rettskaffen.

Struktur og funksjon

Formålet med blomsten er å pollinering. "Fullstendig" blomster vil ha både kjønnsorganene, stamen og carpel, mens andre vil ha bare en eller den andre, eller begge, men på forskjellige tider. Delen av stamen som gjør pollen kalles annen. For at pollinering og dermed skape et frø, må pollen fra annen nå stigmatisering av carpel.

Kronblad

Kronblad ofte utgjør den største delen av blomsten, og sammen med duft, er grunnen til at folk liker dem. Det er en grunn til dette. Blomster med dufter, nektar og store, prangende kronblad bruke dem til å tiltrekke pollinators, som bier. Andre blomster kan være pollinated av vinden og vil ha mindre, mindre fargerike kronblader og vanligvis ingen lukt eller nektar.