Hva er betydningen av fotosyntese?

September 28

Fra den minste Løvetann til den mektigste sequoia bidra alle planter til helse og levedyktigheten til planeten. Deres rolle opprettholder en delikat saldo på energi og næringsstoffer resirkulering. Bruke råvarer fra jorden, planter drivstoff og bidra til essensielle livet funksjoner som den hydrologiske karbon- og nitrogen sykluser. Fotosyntese, men er den viktigste prosessen.

Definisjon

Fotosyntesen er prosessen der planter, ved hjelp av lys energi fra solen, vann og karbondioksid, konvertere disse produktene til kjemisk energi som de bruker å vokse og funksjon.

Betydning

Fotosyntese oppstår i alle klorofyll inneholder, alger og Cyanobakterie, med planter som utgjør over 90 prosent av jordens biomasse eller levende masse.

Funksjonen

Produkter av fotosyntese inkluderer sukker, som omdannes til energi, og oksygen, som slippes ut i atmosfæren, noe som gjør livet mulig.

Betraktninger

Vann kan være en begrensende faktor i fotosyntesen, har planter tilpasset for å øke effektiviteten ved å bremse prosessen under stressende tider og lukke stomata eller porene i blader å redusere vanntap.

Fordeler

Tropisk regnskog bidra til 20 prosent av verdens oksygen gjennom fotosyntesen.