Hva er Belgfrukt-planter?

May 2

Hva er Belgfrukt-planter?

Erteblomstfamilien, Fabaceae, familien er en av den største plante familien omfatter mer enn 18 000 beskrevet Art, med bare solsikke og orkidé familiene til plantene blir større. Disse viktige planter inkludere belgfrukter; faktisk var familien tidligere kjent som Leguminosae på grunn av sin frukt, som er en legume, eller bønne pod. Belgfrukt-planter gir protein-rik mat, mens sine røtter hjelp gartnere ved berikende jord for fremtidige avlinger.

Peanøtter

Peanøtter oppsto i Sør-Amerika, og da Columbus var dyrkes i varme regioner i Amerika. Rotsystemet av peanøtter og alle belgfrukter - danner knuter består av nitrogen-innfesting bakterier, som begynner en kjedereaksjon som resulterer i anriking av jorda med brukbare nitrogen. Peanut blomsten sender sin pollinated eggstokk i jorden, hvor den til slutt modner til en spiselig peanut. Peanut produkter inkluderer peanøttsmør og peanøttolje, samt hele peanøtter.

Soyabønner

Soyabønner er en legume som består av opptil 40 prosent protein, og inneholder syv av de åtte essensielle aminosyrene. Soyamelk og tofu er en verdifull proteinkilde i asiatiske land, og øker i popularitet blant helse-bevisste forbrukere andre steder. Lett fordøyelighet og viktige ernæringsmessige kvaliteter gjør soyaprodukter nyttig vegetarisk kosthold. Soymilk kan brukes som erstatning for kumelk i de med laktoseintoleranse. Soya spirer, som er en god kilde til vitamin C, er spist rå. Kjøtt-produkt erstatter som lunchmeat, hamburgere og pølser er kommersielt tilgjengelig fra soya. Soyabønner kan spises rå eller stekt, som peanøtter.

Alfalfa og kløver

Alfalfa og kløver er belgfrukter ofte plantet av bøndene til å berike jord med brukbare nitrogen til. Alfalfa er blitt som dyrefor og kløver er dyrket som grønn gjødsel, samt dyrefor. Grønn gjødsel er en avling dyrkes å berike jord, tiltrekke fordelaktige insekter og forbedrer teksturen av visse jord, i forberedelse til den senere planting hvete eller andre matvekster. Alfalfa og kløver honning er kommersielt produsert av blomstrende avlinger. Ferske alfalfaspirer selges i dagligvareforretninger for å spise på salater og sandwicher.

Vanlig og uvanlig bønner

Bønner allslags kommer fra Belgfrukt-planter. Det er dusinvis av varianter av bønner bruke frisk eller tørket. Grønn, gul, blå eller lilla streng bønner, lima bønner og erter mange typer spises fersk. Svart, rød, hvit, rosa og pinto bønner, så vel som svart-eyed peas, perle bygg og linser, for å nevne noen, er kjøpt tørr. Er gode kilder til protein og fiber, rival noen bønner, inkludert små røde bønner, blåbær i antioksidant nivået. Trærne i Sonora-ørkenen er nesten alle Belgfrukt-planter, inkludert paloverde og mesquite. Paloverde bønner er spiselig. Mesquite bønner er kommersielt tilgjengelig, og er spist fersk eller er bakken inn mel til baking.