Hva er behandlingene for jord sykdommer?

September 11

Hva er behandlingene for jord sykdommer?

Jord inneholder både gunstige organismer og sykdomsfremkallende organismer, som sopp, nematoder, bakterier og virus. Patogene sopp og nematoder (små ormer) er ansvarlig for fleste av soilborne sykdommer. Planter vokse godt når bestander av fordelaktig og skadelige organismer er godt balansert. Men når miljøforhold endre og bestander bli ubalansert, blir planter syk. Behandlinger for soilborne plantesykdommer avhenger miljøforhold, natur patogene organismen og følsomheten på anlegget.

Kultur metoder

Legge kompost jord øker antall gunstige organismer, som konkurranse sykdomsfremkallende organismer for næringsstoffer og hemme spiring av sopp sporer. Blande kompost med jord også forbedrer struktur og drenering av jord; altfor fuktig jord er bidrar til vekst av mange patogener, eller skadelige organismer.

Hindre næringssalter mangler og justere jord pH er andre metoder for å behandle jord sykdommer. For eksempel kan wilting og roten råte av frøplanter forårsaket av demping av sykdommen på grunn av Pythium Art forebygges ved å legge til kalsium. Juster jord pH å vokse sunnere og sterkere planter og hindre overlevelse av pH-sensitive patogener som clubroot (Plasmodiophora brassicae), som forårsaker hevelse og roten råte vegetabilske røtter. Bruke lime å heve pH 7.3 eller høyere forebygger clubroot.

Vekstskifte

Når grønnsaker eller årlige blomster dyrkes gjentatte ganger på samme sted, kan det være en oppbygging av skadelige organismer som favoriserer disse plantene. En måte å unngå jord patogen buildup er å rotere grønnsaker og andre planter hvert år. Når en sykdomsfremkallende organisme har etablert seg i en gitt jord plassering, må du unngå plante det for to, tre eller flere år, avhengig av bestemt sykdommen organisme. Også, ikke plante hagen sengen med nært beslektede planter, fordi samme patogen kan angripe dem. Mange hjem gartnere ikke har luksusen av å bruke flere hagen tomter for vekstskifte og må ty til andre metoder.

SOLARIZATION

SOLARIZATION bruker solenergi varmer jord og drepe skadelige organismer. Varmebehandling også dreper mest fordelaktige jord organismer og ugressfrø, en ekstra bonus. Tillegg av kompost etter solarization fylles gunstige organismer. SOLARIZATION tar flere uker til måneder for å jobbe. Lange sommerdager er best, mens kjølige regnværsdager ikke. Sted en klar, 0,5 til 4 mil tykke plast ark eller tarp over fuktig jord - tørr jord er ikke effektiv. Du må begrave kantene av plast ark i jord. Den største ulempen til denne metoden er at hagetegningen ikke kan brukes for en hel sesong.

Soppmidler

Kjemiske eller biologiske soppmidler drepe enten en bestemt type patogen eller et stort utvalg av jord patogener. Kjemisk soppdreper mefenoxam, for eksempel dreper den patogene sopp Pythium og Phytophthora, men er ikke effektivt mot andre jord patogener. PCNB, også kalt quintozene, er effektiv mot en rekke sopp, inkludert Sclerotium rolfsii, som fører til sørlige wilt.

Biologiske soppmidler er soilborne sopp som kontrollerer skadelige sopp. Gliocladium virens kontrollerer den sykdom-forårsaker sopp Pythium og Rhizoctonia, mens Trichoderma harzianum soppen dreper Rhizoctonia.