Hva er bedre for avløp: PVC eller PEX?

May 12

PEX og PVC er to typer moderne plast avløp rør som har en rekke programmer. Begge materialene brukes til å bære vann i et hus, men hver type rør er utviklet for bestemte oppgaver; den beste for deg, avhenger av forskjellige faktorer.

Om PVC

Polyvinylklorid (PVC) er en av de vanligste byggematerialer brukes. Den termoplastiske polymer vinyl ble utviklet i 1920 som en injeksjon-formet plast. PVC rør er bølget, motstå korrosjon og isolere væsker med høy effektivitet. PVC-plast er billigere å produsere enn andre plast eller metall rør, en av de minst kostbare formene for rørleggerarbeid rør.

Om PEX

Det vitenskapelige uttrykket for PEX er krysskoblet polyetylen. Navnet refererer til en kjemisk reaksjon mellom polyetylen polymer kjeder. Denne prosessen gjør PEX-rør som er svært motstandsdyktig mot sprengning, kalde temperaturer og skjørhet. Men PEX-rør forblir fleksibel, gjør det svært nyttig for avløp i et hjem. PEX-rør ble introdusert i 1980, og har blitt populære erstatninger for kobber og andre metallrør. PEX er rimeligere å produsere enn metall rør, som bringer utsalgsprisen for PEX avløp til omtrent halvparten av prisen av kobberrør.

Bruksområder for PVC

Fordi PVC rør motstå korrosjon, de er ofte brukt i drenering og avfall systemer. PVC er også mest vanlig type rør brukes i bolig sprinkleranlegg. Men brukes mange flyktige kjemiske forbindelser (VOCs) til å produsere PVC-rør, noe som gjør det uegnet for å formidle drikkevann eller drinkable, vann. Noen spesialisert PVC-rør kan brukes til å bære drikkevann. Disse rørene er merket med "NSF-PW" eller "NSF-61" for å angi at rørene overholde nasjonale standarder for drikke vann avløp. PVC rør bør også ikke brukes til å bære varmer vann under noen omstendigheter som varmen vil smelte eller bøye røret over tid.

Bruksområder for PEX

PEX-rør brukes vanligvis i boliger bygninger for å formidle drikkevann for drikke, dusjer og apparater som bruker vann. Alle PEX-rør er vurdert for å bære drikkevann. Noen merker av PEX-rør er farget rød å rørleggere og huseiere skille oppvarmet vann linjer fra kaldt vann. De fleste PEX kommer i ruller med fleksible rør som kan bended i vegger for enkel installasjon. PEX-rør bruke spesialiserte beslag som krever bruk av en PEX crimper i stedet for kjemiske eller varme bånd som andre rør bruker.