Hva er årsakene til vann farget rød & rosa?

June 19

Hva er årsakene til vann farget rød & rosa?

Rosa eller rød og flekker rundt våtromsinnredning kan være forårsaket av flere agenter. Rust eller andre mineralforekomster som har vært forskyves i røret kan være skyldige. I et svømmebasseng eller i hjemmene der filtre fjerner klor, være kan årsaken bakterier. Noen av disse situasjoner er ufarlig mens andre trenger korrigerende tiltak.

Svømmebasseng

Hvis du tar vare på bassenget og se balansen av kjemikalier nøye, kan du ikke se noen misfargede eller skyet vann. Utseendet på rød eller rosa vann kan være bakterier. Sjekk nivåene av klor i bassenget og se hvis justere det gjør en forskjell. Hvis farget vannet fortsetter, sjekk ditt. Jern eller kobber rør kan ruste og forårsake misfarging eller flekker. Hvis to forskjellige metaller kobler til hverandre, som en kobber rør med en aluminium montering, kan det hende du kan bruke et ionisering system for å kontrollere utslipp av flekker ioner i vannet. Du kan også sjekke vannet ditt kilde for å se om du kan filtrere ut noen innskudd før de noensinne kommer til bassenget.

Jern bakterier

En rød, lyserød eller rust-farget flekk rørene kan være et resultat av jern bakterier. Som vannet går gjennom vannet systemet og inn ditt, bærer visse jern bakterier som kan flekken inventar, forårsaker vannet smak eller lukt merkelige, og til slutt tette rørene og pumper. Det er liten sjanse at denne typen bakterier utgjør en helserisiko, men bør du kontakte din lokale selskapet å rapportere og be om råd. Et hjem filtreringssystem kan bidra til å kontrollere denne bakterien.

Serratia Marcescens

Hvis rosa eller rød flekker titt mer som en slim og er hyppig i toalettet boller rundt dusjer og badekar og selv i pet vann retter, må en bakterier som kalles Serratia marcescens. Det er en bakterier som finnes i de fleste miljøer, men det skaper i fuktige områder som også inneholder fosfor eller fet stoffer. Når bakterier skjer, det må behandles, men vil trolig gjentas. Å behandle det, vaske alle berørte områder med kratt pensel og desinfisering rengjøringsmiddel. Følge opp med klor, som du la i stedet for 10 til 20 minutter før skylling grundig.

Brønn

Godt vann er ikke regulert av Environmental Protection Agency (EPA), føderalt byrå som overvåker offentligheten vann systemer. Hvis du har rosa eller røde flekker og du bruker en privat godt, bør du ha vann testet for å sikre at det er trygt å fortsette å bruke.