Hva er årsakene til Spindly tomatplanter?

August 12

Tomatplanter dyrkes i mange steder i verden. Det finnes flere varianter som kan vokse i forskjellige miljøer. Men tomatplanter produserer ikke også eller kan produsere frukt for tungt for anlegget å bære hvis planter selv blir spindly.

Høye temperaturer

For tomater til å vokse tykk stammer, må de være spirende når temperaturen er ca 70 grader Fahrenheit på dagtid og om 50 grader Fahrenheit natten. Dårlig klima kan føre spindly planter.

Utilstrekkelig lys

Spirene som må strekke for høy tendens til å bli spindly som de prøver å nå lyset. Senke lyskilden innendørs kan hjelpe produsere spirene som er tettvokst.

Utilstrekkelig luft bevegelse

Planter som får nok luftstrømmen blir tykk og tett, og er mer motstandsdyktig mot sopp. De må få tilstrekkelig oksygen for å vokse godt.

Underernæring

Planter som ikke er befruktet ved første tegn på nye blader er ofte underernærte. Tomatplanter burde få tilstrekkelig gjødsel for å holde vekst jevn. I tillegg gjødsel som ikke er balansert (for eksempel, har for mye nitrogen) kan produsere spindly planter.

Tørr jord

Fordi planter har å presse gjennom jord å få lys, vil spirene som arbeider for å presse gjennom tørr jord ikke ha nok energi for å vokse tykk.

Dyp plante

Siden frø har en begrenset mengde energi å presse opp gjennom jorden, vil planting av frø for dypt ikke gi dem nok energi til å produsere tykke, sterke stammer.