Hva er årsakene til Rusty vann?

May 2

Hva er årsakene til Rusty vann?

Slå på vann tappekran og se rusty vann kan være en ubehagelig opplevelse. Det ser dårlig, generelt lukter ille og kan flekken synker, toaletter og klesvask. Rusty vann betyr jern sted i vann systemet. Kombinere jern med oksygen og fuktighet, og du får rust. Forståelsen av årsakene til rusty vann kan føre til løsninger.

Jern i vann

Jern forekommer naturlig i grunnvann, inn i vannet fra jord eller steiner. Uten behandling har vannet som kommer ut av en kjøkkenkran vann jern. Oppløst jern i vann kombinerer med oksygen i luften skjemaet jernoksid eller rust. Flere jern i vannet større sjanser til å ha rustne vannet. Løsningene omfatter en mekanisk kalkfilteret som fjerner mineraler fra vannet før hjemmet. Filtre for å fange jern kan også gi lettelse.

Gamle rør

Hvis du kan se i gamle rør ville du rust. En eldre hjemme med sin opprinnelige piper presenterer en kilde til rusty vann. Rust steintavlene og kommer inn i systemet. Det oppstår vanligvis når vannet er slått på og deretter oppklarer som vannet renner gjennom rørene, eliminerer løse rust. For større problemer, slå på alle kraner, alle toalett og Fortsett til vannet forsvinner. Rørene trenger bare en god rødme.

Kommunale vann

Rusty vann kan skyldes en endring i vannstrømmen i kommunale vann-systemet, ifølge Massachusetts vann ressurs myndighet. En årsak ville være en vannledning pause, noe som vil redusere vanntrykk og strømmen. Andre eksempler vil være aktivisering av en brannhydrant eller endre strømmen av vann gjennom systemet. Disse endringene i flyt føre til rust partikler i rørene for å bryte fri. En stor nok endring vil føre rusty vann skal vises. Når betingelsen som førte rusty vann opphører, klart vann bør komme tilbake i et par timer.

Effekter

Rusty vann kan flekken vasker og misfarges Klesvask. Ikke vask klær i rusty vann. Hvis spyling vannet systemet fungerer ikke, bruker en vann Tøymykneren utviklet for det formålet. Hvis klær mottar rustflekker, ikke tørr dem. Rewash klær til flekker er fjernet. Til tross for problemene med rusty vann er det ikke en helsefare. EPA restriksjoner på jern er basert på smak, farge og lukt, ikke helse.