Hva er årsakene til krøllete visnet blader i Houseplants?

June 12

Hva er årsakene til krøllete visnet blader i Houseplants?

Holde houseplants er en hobby for mange gartnere og ikke-gartnere både. Houseplants legge duft, farge og liv til ellers livløse interiør. Simulere et anlegg naturlige miljø innendørs kan være utfordrende og amatører alltid få ikke det riktig. To av de mange symptomene på en ulykkelig houseplant er blad curl og wilt.

Skadedyr

Det er flere houseplant skadedyr utstyrt med nål som munndeler for suger anlegget sap. Som forlater løs sap, kan bli deformert, krøllet og visnet. Soft-bodied og pæreformet, bladlus mate på nye blader og knopper. Den skadet, utvikle vekst er vanligvis krøllet og deformert. Trips er små, bevinget insekter som kan sees hoppe rundt på bladene når forstyrret. Fôring årsakene blad tips å krølle, visne og dø. Mites, som spider mites og cyclamen midd, er ofte for lite til stedet, men skade er tydelig. De forårsake gulnet, flekkete og krøllet eller deformert blader.

Kulturell kontroll

De fleste houseplant skadedyr kan styres uten bruk av skadelige insektmidler. Mix 1 eller 2 tsp. milde, unscented flytende dish såpe i 1 gallon av vann og bruke sprayflaske for å spray løsningen på planter. En enkel vannstråle fra en sprayflaske kan også være effektive for skadedyr som Trips og bladlus. Mites kan du suge en bomullsdott i halvparten vann og halv rubbing alkohol og tørk forsiktig av bladene. Teste et lite område først for å sikre din plante ikke er følsom for alkohol. Rense ut alvorlig infisert blader og stengler å stimulere nye vekst og holde alle falt plante saken ut av potten.

Insektmidler

Hvis et angrep er så alvorlig og kulturell kontroll er ikke effektivt, må du bruke insektmidler. Som insektmiddel du bruker vil avhenge av anlegget og skadedyr som du har. Alltid lese insektmiddel etikettene nøye for å sikre at du bruker en som viser både din pest og anlegget, og at du bruker den riktig. Feil bruk av insektmidler kan også forårsake blader curl, wilt og gule eller brune. Kjemikalier som er for sterk for anlegget kan brenne og krølle anbudet løvverk. Insektmidler kan også betale i jord og påvirker plantevekst, forårsaker stunting og tykke eller krøllet blader. Hvis potten er liten nok, kan du dekke skitt med hånden eller en papir plate med et hull i midten for anlegget og dyppe hele anlegget opp ned i vann for å skylle av overflødig kjemikalier. Store planter må spyles ned eller tørkes av med en myk klut. For kjemisk-mettet jord, tømme potten med rent vann i to eller tre minutter.

Under-vanning

Vann er en av de viktigste elementene gir en plante struktur. Fylt med vann celler utøve ytre press og holde anlegget oppreist. En dehydrert plante mister sin struktur og blader kan kollapse, curl og vil. En av de beste måtene å forebygge under-vanning er å lære om anlegget. Det kan være en tropiske eller semi akvatiske plante som trenger ekstra fuktighet. Og det beste verktøyet i arsenalet ditt å hindre under-vanning fingeren. Når du går av anlegget, stikke fingeren i skitt. Hvis det er tørt til den første eller andre knoke, vann anlegget. Hvis ikke, vente en dag eller to og sjekk igjen.