Hva er årsakene til brann spredning?

July 16

Hva er årsakene til brann spredning?

En brann er et raskt bevegelig element som kan spres raskt fra ettall bygning å en annen. I tilfelle brann antenning, må brannmenn være klar over faktorene som forårsaker en brann å spre seg raskt og arbeide for å hindre disse elementene i å hjelpe til føde for ilden. Brann sprer av tre årsaker: konveksjon, gjennomføring og stråling.

Vind

Vinden er en vanlig årsak til brann å spre seg, spesielt pensel og ville branner. Vind skyve brann fra en brennende struktur til en annen ved å bære aske, røyk, varme og flamme. Det er viktig å huske å aldri starte bålet i kraftig vind hvor aske og gnister kan fly til omkringliggende pensel.

Kjemikalier, brennbart materiale og Accelerants

Hvis kjemikalier finnes i en nærliggende struktur eller rom i en brennende struktur, kan raskt brannen spredte seg mot disse accelerants. Kjemikalier kan inkludere laboratoriekjemikaler, rensemidler og selv maling. En brennbare er et element i en struktur som kan fange i flammer og røyk og la brannen nå høyere temperaturer og brenne raskere. Noen vanlige brennbart materiale i en hjem brann er madrasser og sofa møbler.

Åpen plass

Åpne plassen gir luft og fri bevegelse for å flammene i en brann. En åpen bygning uten dører kan tillate en brann å spre seg raskt gjennom strukturen overflate enn en bygning med dører stengt. En lukket døren kan felle en brann og hindre at røyken sprer seg. Bygninger utstyrt med fire dører kan også brenne saktere på grunn av spesialitet dører som tåler høye temperaturer og skader av en brann.

Konstruksjon og ventilasjon

Byggingen av en struktur kan forårsake brann å spre. Bygninger med omfattende ventilasjonsanlegg vil brenne raskere fordi og røyk kan reise gjennom ventilasjonen til andre områder av bygningen raskere. Dører, vegger og tak med dårlig isolasjon kan tillate brann å brenne gjennom dem raskere og spre seg til andre områder av også. Materialene en struktur er bygget fra kan også bestemme hvor fort det vil brenne. Ifølge et nyhetsbrev av Vincent Dunn av FDNY, er det fem klassifisering av bygningskonstruksjon i USA - brann resistiv, ikke-brennbart, vanlige, tung tømmer og tre ramme. Tung tømmer er mer sannsynlig å la brann å spre seg raskt enn strukturer laget av ild resistiv eller brannsikkert bygninger bygget av tre ramme.

Vann

Vann er ikke alltid det beste alternativet for å sette ut brann og kan faktisk føre til en brann å spre videre. En brann kjøkkenet, for eksempel skal settes med en spesiell brannslukningsapparat eller natron snarere enn vann. Vann kan gjøre fett i et kjøkken brann splatter og spredning, men natron eller en kjemisk brannslukningsapparat kan kveles brannen og hindre den fra å spre seg.