Hva er 10 ting å gjøre i løpet av et husbrann?

October 29

Hva er 10 ting å gjøre i løpet av et husbrann?

I så lite som to minutter, kan et husbrann bli en raske og livstruende hendelse, ifølge FEMA. Hvert år, over 4.000 amerikanere dør i brann-relaterte hendelser og skade på eiendom faktureres i milliardklassen. Det er viktig å beskytte deg selv, din familie og dine venner fra flammene, men også røyk og varme. Faktisk varmen og røyken forårsake brann-relaterte dødsfall enn flammene selv, derfor forebygging og riktig handling er viktig i en brann.

Sjekk dører

Brann kan være bak lukkede dører uten brenner gjennom. Når noen dør i en brennende hjem - før du åpner den, ved å plassere baksiden av hånden mot overflaten av døren og dørhåndtak. Hvis du føler varmen, ikke åpne døren; i stedet finne en alternativ rute for tilflukt, som et vindu. Hvis døren er kult, åpnes det sakte og kontroller at det ikke er en stor sky av røyk langs rømningsvei.

Varsle andre

Umiddelbart varsle andre i huset at det er en brann. Ikke stole på røykvarslere gjøre det. På samme tid, ikke lete etter venner eller familiemedlemmer hvis du ikke vet hvor de er i hjemmet. Ikke forsøk å kjøre inn i et rom hvis den er full av røyk og flammer holdes.

Ringe 911

Umiddelbart varsle brann tjenestemenn og nødstilfelle personell ved å ringe 911 etter at du har avsluttet egenskapen. Ikke stopp inne i hjemmet i en brann å ringe. Hvis uten en mobiltelefon, kan du kjøre til naboens hus å ringe.

La kjæledyr og verdisaker bak

Aldri forsinke en flukt fra et brennende hus å finne kjæledyr eller samle verdisaker. Avslutt huset og varsle brann tjenestemenn i noen kjæledyr som gjenstår.

Stopp, slippe og rulle

Hvis klærne ta fyr, kjører ikke – falle til bakken og begynne å rulle frem og tilbake for å slukke brannen.

Gjennomgå, ikke stå

Røyk og varme opp i et rom; Derfor er blir lav til bakken den sikreste måten å holde seg unna de høye temperaturene på brann samt tung røyk. Bo lavt før du unnslippe brenning hjem.

Dekke ansiktet ditt

Dekk ansiktet med en skjorte eller fuktig håndkle under et husbrann. Dette hindrer røyk inn lungene. Dekke barnas ansikter som mulig, spesielt når hjelpe dem ut.

Lukke dørene

Når du har kravlesøkt av et rom, lukke døren bak deg. Lukke dører hindrer brann sprer seg.

Bo ut

Når du er fra hjem, holde ut. Selv om du igjen kjæledyr eller eiendeler bak, ikke å angi et brennende hus. Varsle brann tjenestemenn umiddelbart du tror hvis mennesker eller dyr er fortsatt i huset og henvise dem til der de kan være.

Evakuering Spot

Etter evakuering, møte resten av husholdningenes medlemmene i en forhåndsbestemt evakuering sted og forblir der til alle i husholdningen har kommet. Dette bør være et sted som er angitt for beboerne av huset å møte som en del av en husholdning sikkerhet plan.