Hva en del av en blomst inneholder Stigma & stilen?

March 10

Hva en del av en blomst inneholder Stigma & stilen?

For planter å reprodusere de må kunne produsere frø. Blomster inneholder den mannlige og kvinnelige reproduktive organer at frøproduksjon. Stigma og stil er to av de kvinnelige reproduktive delene av planter. Disse delene er avgjørende som de tillater pollen, båret til blomsten av pollinerende insekter, som bier og sommerfugler, å reise til eggstokkene, dermed gjødsling blomsten og resulterer i frø formasjonen.

Beliggenhet

Stigma, stilen og eggstokk utgjør pistil, som ligger midt i blomsten. En blomst inneholder ofte flere pistil. Når pistils smelter sammen, er den resulterende gruppen av pistils kjent som en hakke.

Funksjonen

Stilen er et rør som kobler stigma til eggstokken. Under sine reiser fra blomst til blomst samle insekter pollen som produseres av anthers, som er de mannlige reproduktive delene av blomsten, og overføre den til stigmatisering. Denne pollen reiser ned stilen til eggstokkene å fullføre befruktning. Eggstokken inneholder én eller flere ovules som utvikler seg til frø etter befruktning og eggstokken blir frukten av anlegget.

Egenskaper

Stigma er klebrig å hjelpe i samlingen av pollen. Det består av en fremstående nodule på slutten av stilen med en åpning som tillater pollen inn. Stilen er stammen-like i utseende, men er større i diameter enn anther filamenter rundt. Stigma og stil varierer i farge basert på anlegget, men de ofte er hvit eller gul.

Self-Pollination

Noen planter kan gjødsling selv, men mange planter har tiltak som hindre at dette skjer, som oppmuntrer mangfold i anlegget. Mekanismene som brukes til å hindre self-pollination inkluderer utvikling av stigma og stamen som er for langt fra hverandre å ta lett, carpels og pollenbærere som modnes på ulike tidspunkter og kjemiske anerkjennelse som stigma gjenkjenner og avviser pollen fra samme plante. Noen planter inneholder mannlige og kvinnelige organer i den samme blomsten, gjør self-pollination umulig.