Hva du skal gjøre når Orchid røtter er krypende ut av potten

August 10

Hva du skal gjøre når Orchid røtter er krypende ut av potten

I deres naturlige jungelen habitater vokser epifyttiske orkideer med sine røtter knyttet til de stammer og greiner av trær. Gir sine røtter god plass til å vokse, men som potteplanter i containere de kan bli for stor for deres Potter hvert år eller to. Du vet din orkidé er klar for repotting når røttene starter kanten over sidene av beholderen.

Problemer med overgrodd røtter

Orchid røtter trives når de utsettes for luft, så røtter kryp ikke utgjøre en umiddelbar problem. Men når røtter begynner å henge over kanten av deres Potter, stimlet de sannsynligvis i deres potting blanding, også. Denne stimlet gjør det vanskelig for en orkidé å absorbere alle vann og næringsstoffer den trenger.

Tid for en ny pott

For å unngå overfylte røtter, separasjon potting materialer og deres påfølgende problemer for orkidé helse, repot din orkidé hver ett til tre år. Unge orkideer må repotting oftere enn eldre orkideer, fordi de vokser raskt. Overgrodd røtter er en tydelig indikasjon på at det er tid repot, bør du også repot når potting materialene bli våt eller orkidé røtter begynner å brune, som indikerer at de er rotne. Bruk alltid frisk potting blanding når du flytter orkideer til nye beholdere.

Repotting din orkidé

Den sikreste repot en orkidé er i slutten av våren, bare etter blomstrende periode. Legge ned aviser, snu orkidé opp ned og rist det forsiktig gratis beholder og potting materialer. Fukt potten og bruk en kjøkkenkniv for å løsne røtter hvis de seg til sidene av potten. Klippe bort døde røtter som er grøtaktig eller brun før du plasserer orkideer i sin nye potten, forsiktig emballasje potting rundt røttene å sikre den. Du kan bruke rhizome klipp eller hyssing for å holde din orkidé oppreist, om nødvendig. Til slutt, vil orkidé røttene legge i potten, da kan du fjerne de sikre enhetene.

Beholder størrelsen

Orkideer foretrekker Potter som sikker dem på plass. I en viltvoksende beholder, kan de fokusere på å utvikle en større rotsystem i stedet for voksende nye blader for et par måneder. Se og måle din Orchids vekst hvert år, slik at du kan repot i en beholder som er litt større, eller bredere enn din Orchids siste potten. Fokusere på på orchid root masse enn oppreist veksten når du velger en ny pott.