Hva dreper stueplanter raskt?

March 2

Hva dreper stueplanter raskt?

Du vil sannsynligvis din houseplants å leve og trives på så lenge deres naturlige lifespans tillater. Å vite hva som kan drepe planter, hva kan true dem, kan være en leksjon i hvordan du riktig omsorg for seg.

Bleach

Husholdningenes blekemiddel er effektiv som soaking agent å kvitte seg med jord nematoder. Nyt plantene i en løsning av 1 del blekemiddel og 9 deler vann. La ikke plantene i løsningen for mer enn 15 minutter eller røttene vil absorbere kjemikaliene i blekemiddel og bære den til øvre bladverket. På kort tid, vil anlegget dø, ifølge University of Hawaii.

For mye vann

Miljømessige og kulturelle påvirkninger er oftere houseplant dødsårsaker enn sykdommer, ifølge Clemson University. Når en plante er tvunget å sitte i en dam av vann hele tiden, reduseres mengden av oksygen røttene trenger for vekst og roten råte eller andre sykdommer er mer sannsynlig å gå inn og drepe planten. Bladene vil gule og slippe, og blomsterknopper vil falle.

Ikke nok vann

Vannivå er en sikker måte å drepe en houseplant. Bladene vil svare ved wilting curling og muligens slippe. Bladene kan også utvikle brun tips og kantene. Blader etterhvert vil dø, og senere hele anlegget vil følge. Ingen mengden vann vil gjenopprette en alvorlig visnet plante.