Hva dreper edelgran?

September 14

Hva dreper edelgran?

Familien av grantrær omfatter dusinvis av arter som vokser over hele den nordlige halvkulen. De pleier å favorisere kjøligere klima som de ikke ofte Vær varme somre godt. En rekke insekter, sykdom og klimatiske faktorer kan føre sitt nedgang. Hvis vurderer installasjon av grantrær, sørg for at nettstedet er riktig. For etablerte grantrær som viser symptomer på stress, er det viktig å fastslå årsaken vite om middel er et insektmiddel, soppdreper, eller endre i kulturell praksis.

Insekt problemer

Grantrær er en foretrukket vert for mange arter av skadelig skadedyr som kunne drepe trær under tung infestation nivåer. Vanlige insekter av granene inkluderer midd, skalaer, bladlus, kvist weevils, kvist biller og borers. Ved første tegn på stress til din edelgran er det viktig å forsøke å finne årsaken. Ulike arter av skadedyr skade ulike deler av treet og på ulike tider av året. Noen plantevernmidler må brukes på bladverket, andre må brukes på rotsonen å bli absorbert i treet. Foreta en riktig identifisering å bestemme riktig behandling.

Sykdommer i graner

Grantrær er også utsatt for en rekke sykdommer som kan drepe dem hvis ubehandlet. Fungal patogener som forårsaker sykdommer som phytopthera rot råtne, p blysenes Fader, nål kaster og canker sykdommer er felles for grantrær. Soppmidler kan brukes som et forebyggende tiltak fra våren på bud pause og gjennom hele sesongen en - to - uke intervaller. Hvis sykdommen er alvorlig, kan det være best å fjerne infiserte treet for å hindre spredning av sykdommen til andre grantrær.

Fuktighet

Grantrær er ikke tolerant av tunge jord som ikke renne godt. For mye vann vil drepe grantrær. Nåler av grantrær uten tilstrekkelig drenering blir gult og til slutt treet vil avta. Firs og alle evergreen bør plantes på en sandstrand, godt drenering jord. Vann-logget tresko porene i jord rundt røtter og ikke tillate riktig strømmen av oksygen og næringsstoffer og vann nødvendig for riktig root utvikling og vekst.

Vinter skade

Grantrær, som alle evergreens, er utsatt for vinter skade. Som vinteren er vindene blåser over sine grener og nåler, fuktighet tapt. Røttene av grantrær er ikke å erstatte denne tapte fuktighet som sovende og ofte i frossen jord. Den resulterende dessication forårsaker pinner til brun og noen ganger faller. Dette er normalt, men kan forebygges. En skjerm på burlap eller lignende materiale kan plasseres på siden av de rådende vindene nær grantrær. P innom sent høsten er en annen slutten av året naturfenomen. Indre nåler er utgytt til fra et isolerende lag mulch over røttene.