Hva brukes tomat plante mat til?

May 24

Hva brukes tomat plante mat til?

Tomater krever gjødsel proporsjonalt rike på fosfor og kalium. Fosfor oppfordrer blomstrende. Kalium holder tomater sykdomsfri og oppfordrer tunge avkastning. Tomater fjerne mye disse mineralene fra bakken. Fôring sikrer de fortsatt får nok.

Historie

Tidligere matet gartnere tomater med sulfat potash, fosfat og kjøttbenmel å levere nødvendig kalium og fosfor. I dag disse er tilgjengelig sammen med andre næringsstoffer i praktisk ferdigblandet tomat mat. Både detaljert og flytende skjemaer er tilgjengelige.

Funksjoner

Gjødsel er markert med nummer henviser til andelen av nitrogen, fosfor og kalium, i den rekkefølgen. En passende blanding for tomater er 5-10-10 - fem deler nitrogen til hver 10 deler hver fosfor og kalium. Spesialist tomat feeder er ofte 3-4-6 - proporsjonalt enda rikere i kalium.

Betydning

Plantemat med forskjellige proporsjoner er uegnet for tomater fordi de oppfordrer blad og stem vekst. For tomater fokuserer oppmuntrende blomstrende, fruktdannelsen skal skje og større frukt. Nitrogenholdige feeder vil produsere energisk planter med tunge stammer men noen frukter.

Bruker

Tomat plante mat kan brukes for auberginer, paprika og andre familiemedlemmer tomat. Det er også nyttig for andre fruiting og blomstrende planter. Det er ikke egnet for blad avlinger - de trenger mer nitrogen.