Hva brukes i behandlet tre i stedet for CCA?

June 28

Hva brukes i behandlet tre i stedet for CCA?

Til 2004 brukes mye av press-behandlet trelast lekeutstyr, dekk, telefonstolper og gjerdestolper kobber chromated arsenate (CCA) for å beskytte mot forfall og insekt skade. Men etter bekymringer dukket om giftigheten av arsen i CCA, US Environmental Protection Agency jobbet med tre konserveringsmiddel industrien å frivillig begrense bruken. En rekke tryggere alternativ tre behandlinger kan brukes, inkludert borates og kobber azole.

Chromated kobber Arsenate (CCA)

CCA var når mest brukte tre konserveringsmiddel brukes i konstruksjonen. Men arsen leaches av behandlet tre. Både lave og høye doser av arsenikk fra CCA-behandlet tre kan føre til en rekke helseeffekter, fra oppkast til nerveskader. Ingen beløpet av arsen er trygt for barn, som er mest sårbare for arsen i CCA, ifølge sunn Bygg nettverk.

Borates

Borate konserveringsmidler, som disodium octoborate tetrahydrate, stammer fra mineraler som finnes naturlig i stein, jord og vann. Borates beskytter mot sopp og termitter, men ikke mot vannskader.

Alkaliske kobber Kvaternær (ACQ)

ACQ er en blanding av kobber oksid og kvartære ammonium compound, og beskyt mot insekter og sopp skade. Lys tan til oliven i farge, ACQ kan brukes til å behandle tre over bakken og midt i ferskvann.

Kobber Azole

Kobber azole fungerer som et insektmiddel og soppdreper, beskytte slike Gran arter som red pine, Douglas fir og sørlige furu. Det finnes to typer kobber azole. Kobber boron azole angi A inneholder kobber, borsyre og azole som tebuconazole. En nyere form, kobber azole type B, har en høyere kobber innhold og en liten mengde azole som tebuconazole. Behandling av tre med en av disse stoffene gir det en grønn-brun farge.

Cyproconazole

Cyproconazole beskytter tre fra sopp i over bakken programmer. Men er det ikke ment for bruk i prosjekter der tre kommer i kontakt med bakken. Cyproconazole inneholder soppmidler cyproconazole og didecyldimethylammonium klorid. Produktet er beregnet for industriell bruk.

Propiconazole

Propiconazole beskytter tre over bakken bare. Det ikke avverge insekt skade. Konserveringsmiddel kan brukes i både kommersielle og industrielle innstillinger.