Hva bruk på gammelt treverk glatt grov skalering male på skap

March 22

Maling er en slitesterk finish for tre, men over tid kan det bli grov, skjellete eller sprakk, skyldes eksponering for vann eller tørr. Oljebasert maling er mer sannsynlig å bli skadet med tid enn latex maling, selv om begge kan vanligvis repareres eller refinished. Konsultere en ekspert før du prøver å reparere en antikk stykke. Antikke møbler er vanligvis mer verdifulle med den opprinnelige strøk med maling.

Voks

Hvis malingen er litt skadet, kan et lag med lime voks glatt det og beskytte den mot ytterligere skade, selv om voks ikke vil jevne maling som sprakk. En lys eller klart bivoks eller carnauba lim dries en hard overflate og når polert vil ha en skinnende glans, som kan skjule utseendet av grove, skalering maling. Voks tre tre eller fire ganger per år og buff den med en myk klut mellom voksing å gjenopprette skinne.

Stålull

Stålull kan brukes til å jevne ut små områder med skadet maling. Hvis malingen er minimal skadet, kan en lett sliping buff det nok til å jevne den. I noen tilfeller kan du lett male over det skadede området med den samme fargen på maling, uttoning kantene for å blande det.

Sandpapir

Hvis store områder av tre grove, sprakk og skalering, er den beste løsningen sannsynligvis å fjerne all malingen ved sliping eller skrape den, og starte på nytt med en frisk veden overflaten. Denne prosessen er tidkrevende, men en håndholdt elektrisk slipemaskin påskynder prosessen. Vikle et stykke sandpapir rundt fingeren kriker og sprekker utilgjengelig for den elektrisk slipemaskin. Stripping produkter mykne og løsne gammel maling, gjør det enklere å skrape, men de kan gum opp en sliping maskin. Følg instruksjonene nøye når du bruker løsemidler og strippere.

Betraktninger

Før du går til problemer med å reparere gammelt tre, konstatere at i skogen selv er strukturelt lyd og verdt å redde. Overflaten sprekker kan bli pusset opp, men hvis tre er råtnet eller har dype sprekker, det er nok ikke innløses. Når du reparerer det, opprettholde malt tre ved å tørke den noen ganger med en fuktig klut. Lagre det på et tørt sted hvor det ikke utsettes for mye fuktighet, som forårsaker malingen til å bli sklifri og skjellete. Tørr og sollys kan også skade malt tre flater.