Hva blomster vokser godt med roser?

February 17

Hva blomster vokser godt med roser?

Roser er blant de mest kjente og mest populære blomstene i verden. Den greske poeten Sapfo kalt rose dronningen av blomster, og tittelen er fortsatt i bruk. Skadedyr for noen plante velges ikke bare øke den estetiske verdien av hagen, men også redusere sykdommer og skadedyr. Det samme prinsippet gjelder når du velger skadedyr for roses. For eksempel er blomstene som tiltrekker hummingbirds en fint kameraten for roser siden fuglene spiser bladlus.

Agastache Cana

Agastache cana (Labiatae) er også kjent som wild hyssop. Blader av planten har en bubble gum som aroma. Anlegget har lilla-rosa, rødt eller kobber blomster og regnes som en best planter for å tiltrekke kolibrier. Agastache cana vokser lett fra frø og blomstrer samme år i sensommeren og høsten med 12-tommers, løse, floral pigger. Anlegget thrives i USDA soner 5 til 10. De nå en moden høyde på 2-6 fot og har en spre vekst vane. Plante i full sol og grobunn. Anlegget har en lav toleranse for fuktighet og tørke.

Blå Woodruff

Blå woodruff (Asperula orientalis) er blant de beste skadedyr roser, store stauder og busker. Blå woodruff kalles også Asperula azurea. Plantene er lett å vokse og nå en moden høyde av 12 inches. Blå, duftende rørformet og tynn og vokse i tette klynger. Planten blomstrer gjennom sommeren og høsten og kan dyrkes i lys. Blå woodruff er lett å vokse og selv frø overstrømmende. Plante i lys eller fullt søndag i en godt drenert, fruktbar jord. Blå woodruff er godt tolerante av alkalisk jord.

Rosmarin

Urter som rosmarin (Rosmarinus officinalis) og snikende timian gjøre god følgesvenn anlegg for roses. Rosmarin er treet med nål som, aromatiske, grå-grønne blader. Planter bærer lavendel til hvite blomster om sommeren. Plantene nå en moden høyde på 1 til 5 fot og vokser best i full sol med god luftsirkulasjon. Rosmarin er tolerante overfor et bredt utvalg av godt drenert jord. Den vokser best i USDA soner 8 til 10. Rosmarin har en veldig høy vann eller gjødsel krav. Planter kan enkelt overføres med stiklinger dyppet i heie hormoner. Beskjære anlegget når blomstene er brukt til å holde seg i form.