Hva blomster trenger Deadheading?

April 18

Det finnes en rekke blomster som må deadheading for å oppmuntre nye blomster til skjemaet. Når du tillater blomster sette frø, sender den et signal til anlegget vekstsesongen er over, og anlegget vil enten dør eller gå sovende.

Komme i gang med Deadheading

Deadheading er ikke noe mer enn avskjære falmet blomster på en plante. Omkjøringsvei pruners er best for å gjøre dette fordi de ikke klemme anlegget stammen. Klemt stammer avskåret sirkulasjon, forårsaker delen av anlegget for å dø. Fjern både blomst hode og en del av stammen. Se der stammen festes til anlegget, og skjær den tilbake til det punktet med mindre andre blomster er forming.

Ettårige planter

Ettårige er blomster som fullfører livssyklusen i en voksende sesongen. Marigolds, årlige dianthus, zinnia, årlige salvie og geranier nytte deadheading. Fjerne falmet blomster regelmessig å oppmuntre årlige blomster for å gi bedre resultater.

Stauder

Stauder er planter som kommer tilbake hvert år. Noen flerårige planter ikke nytte av deadheading, mens andre vil blomstrer hele sommeren så lenge du fjerne falmet blomster. Echinacea, flerårig salvie, ryllik og flerårige dianthus er eksempler på flerårige planter å deadhead.