Hva blomster kan jeg plante i tidlig på våren?

July 14

Hva blomster kan jeg plante i tidlig på våren?

Mange blomster kan plantes på våren når bakken er myk nok å arbeide. I noen tilfeller kan de selv tåle en sen fryse. Årlige blomster vil gi deg en umiddelbar utbrudd av farge. Flerårige blomster plantet tidlig på våren vil ikke blomstre umiddelbart. De fleste av dem blomstre senere i vekstsesongen - sommeren og tidlig høst.

Roser

Roser skal plantes på våren når bakken er tint opp nok til å bearbeides, ifølge University of Illinois. Med mer enn 150 arter i slekten Rosa og tusenvis av kultivarer har de fleste hjem gartnere en lett tid å finne en favoritt rose plante. De fleste vokse i bush-skjemaet. Miniatyr roser er små og er ofte vokst i containere. Klatring roser har lang canes som må støttes. Her er noen roser har en sterk duft, mens andre ingen har. Roses har enkelt kronblad eller tungt ruffled og blomster kan variere fra ett gigantisk blomst til mange blomster balansert på en stilk. Alle roser trives i rik, godt drenering jord og i fullt sollys.

Snapdragons

Snapdragons (Antirrhinum majus) er en årlig blomst, som betyr at de må plantes år etter år. Disse fargerike grensen planter er lett å vokse og trives i kjølig klima. De tåler selv lett Frost, ifølge University of Arkansas. Plante dem tidlig på våren når jorda er fortsatt kult. Snapdragons vokser best i fullt sollys og jord som drenerer godt. Deadhead (fjerne) tilbrakte blomstrer å oppmuntre reblooming.

Stemorsblomster

Stemorsblomster (Viola spp.) er en annen kul-sesongen årlig. Disse små, munter blomster, som kommer i et forbløffende utvalg av farger og størrelser, trives i kjølig vær av våren. I nordstatene, de skal plantes på våren, men de kan plantes i vinter lenger sør. Stemorsblomster er ekstremt kaldt-hardføre. De kan fryse, og deretter thaw ut og fortsette blomstrende, ifølge University of Arkansas. Plante dem i full sol eller delvis skygge i fuktig men godt drenering jord. De vil blomstre før det blir for varmt, da vil de vil, visne og må skiftes ut.

Liljer

Lilje (Lilium spp.) er hardfør blomstrende pærer. De er lettstelt, ifølge University of Minnesota og kan plantes nesten enhver tid av året, inkludert tidlig på våren. Faktisk, rave mange hjem gartnere deres plantings slik at de får lilje blomstrer fra mai til September. Plante lily pærer våren når bakken kan bearbeides, men sted en 4-tommers lag mulch over planting området for å beskytte mot hardt fryser. Når skuddene dukke opp, kan du gradvis fjerne mulch. Liljer vokser best i fullt sollys, og må ha godt drenering jord. For mye vann i jord vil føre pærene å råtne.