Hva blomster kan bli sådd utenfor?

April 26

Hva blomster kan bli sådd utenfor?

Hver vår, hage sentre pakke sine hyller med skuffer av blomstrende planter. Mens disse seedlings legger øyeblikkelig farge til landskapet, begrenser bruker transplantasjoner hagearbeid valg å tilbud på lokale barnehager. I tillegg noen blomster ikke transplantasjon godt og gjør best når sådd direkte i jorden. Nesten alle årlige blomst kan begynte fra frø, forutsatt planting foregår på riktig tid på året.

Varme sesongen ettårige

Varme sesongen ettårige blomstre i tropiske klimaer og bloom beste i de varme dagene i sommer. Anbudet årlige blomster som zinnias, petunias, morgen herligheter og kosmos vil visne og dø hvis utsatt for selv den letteste frosten. Siden minusgrader kan drepe både planter og frø, ikke purke disse frø utendørs til all fare for frost har gått og jord er grundig oppvarmet.

Cool sesongen ettårige

I de fleste deler av landet blomstre kul-sesongen årlige blomster beste løpet av våren og forsommeren. Skjøre blomster av planter som nasturtium, sweet alyssum og søt pea vil vil når de utsettes for varme og pleier å dø ut med utbruddet av varmt vær. Tidlig planting gir det beste showet fra disse plantene som det tillater dem å blomstre og vokser til sommervarmen kommer. Cool sesongen ettårige kan betraktes hardfør eller half-hardy, avhengig av deres evne til å tåle kaldt vær.

Hardfør ettårige

Hardfør ettårige er grunnlaget for mange blomsterbed. Solid løvverk og robust blomster av disse kule-sesongen ettårige tåle lett eksponering for kulde. I områder der vinteren er mild, hardfør ettårige som potten marigold, kan Island valmue og Ridderspore dyrkes som stauder. Frø fra hardfør ettårige planter kan plantes før fare for frost er passert, eller de kan bli sådd i slutten falle i påvente av våren spiring.

Half-Hardy ettårige

Hvis hardfør ettårige er grunnlaget for blomsterbedet, så half-hardy ettårige er fasjonable tilbehør som trekker det hele sammen, som de produserer noen av de mest elegante blomstene i hagen. Ikke så robuste som hardfør ettårige, half-hardy ettårige som spider blomst, Madagaskar periwinkle og aster tåler sesongmessige kalde låsene vanligvis forbindes med våren og høsten men vil omkomme hvis utsatt for ekte frost. Det er viktig å vente til all fare for frost har vedtatt for å så disse frø, men det er ikke nødvendig å vente på jorden til å varme.