Hva blomster jeg plante som er fint hele året?

January 28

Hva blomster jeg plante som er fint hele året?

Hver plante har vekst og utvinning perioder flerårige blomster kan blomstre hele sesonger, dvalemodus, deretter tilbake igjen neste år. Med riktig vedlikehold og klima, kan du plante stauder bare en gang og se blomster behage sansene året rundt. Vurdere økende stauder som Canna liljene, goldenrods og hibiscus blomster.

Oker

Oker planter vokse i klynger, gjør utmerket hage grensen. Blomster gul og gull viser beste i hardførhet soner 5 til 9, spesielt i slutten av sommeren. Goldenrods også tiltrekke Sommerfugler. De vokser opp til 5 fot høy når plantet i godt drenert jord og fullt eksponert for sol. Goldenrods krever liten eller middels fuktighet; 1 til 2 inches av vann uken burde holde.

Canna liljene

Canna liljene har store, fargerike blomstrer som vare under mesteparten av sommeren. De er hardføre stauder som kan overleve kulden, spesielt i hardførhet sonen 7b. De kan vokse opp til 3 fot bred, og noen Canna kultivarer vokser opp til 16 fot høy i naturen. Bladene springer overnatting og har en voksaktig eller skinnende overflate. Selv om florets bare vare en til to dager, blomstrer Canna lily stadig nye i sesongen. Blomstene er vanligvis rosa, oransje, gult eller blodrøde. Canna liljene blomstrer best i rik, godt drenert jord. De krever 1 til 2 inches av vann per uke i tørt klima og trenger organisk materiale for fôring.

Rød tropiske Hibiscus

Rød tropiske hibiskus har blomster som er opptil 6 inches i diameter. De har også stammer med gule pistils og pollenbærere, som strekker seg ut fra bloom's midten. Rød tropiske hibiskus er hardføre i sonene 1 til 12, blomstrende hovedsakelig gjennom sommeren og høsten. De vokser fort, fôring av organisk, sakte-release gjødsel. De trives best i rik, godt drenert jord. Hvis dyrket innendørs, plante den røde tropiske hibiscus potting jord blandet med støpesand sand og torv mose.

Skjeggete Iris

Duftende skjeggete iris har seks kronblad: tre enn punkt opp og tre som henger ned. Uklar linjen som går mellom petal settene legger til "skjeggete" utseende. Den kommer i flere nyanser av rosa, hvit, gul, blå eller lilla. Selv om de blomst hovedsakelig i våren, blomstrer noen tråder også i høst. Det er best å plante skjeggete iris i fallet i godt drenert jord som holdes fuktig og fuktig om sommeren.