Hva blomster gå bra med Gerbera tusenfryd?

November 13

Gerbera tusenfryd er varmekjære stauder som produserer levende, prangende blomstrer i åtte uker eller mer. Om dette er ganske lang skjerm for en flerårig, kan kombinere disse lange-bloomers med blomster som blomstrer om våren og høsten øke den visuelle virkningen av hagen ved å opprette en rekke farger. I tillegg kombineres gerberas med planter av komplementære teksturer eller høyder, skaper en behagelig effekt som understreker kontrasten i hver plante størrelse og struktur.

Blomst tid

Gerbera tusenfryd blomstre overstrømmende i juni og juli, og vil fortsette godt inn i høsten hvis plantene er rutinemessig deadheaded. For å gjøre mest mulig ut av hagearbeid mellomrom, omgi disse sommer bloomers med våren pærer som påskeliljer eller tulipaner og høst-blomstrende planter, som krysantemum og astilbes. Som en blomst begynner å visne, er det lett erstattet av en annen, genererer tre sesonger verdt rundt fra en enkelt hagearbeid sted.

Farge

Gerbera daisy fabrikken produserer 4 - til 7-tommers blomstrer, med elegant, grasiøs kronblader gult, rosa, fersken eller rød. Disse varme farger bære godt over avstand, legge til spenning og interesse i hagen. Mens en enkelt blomst farge kan har en hyggelig, monokromatisk effekt, gjør plante en blanding av varmt hued blomster en myk, fargerike uttalelse. Rød, rosa, appelsin, fersken og gul er analogt farger, betyr at de ligger ved siden av hverandre på fargehjulet og pleier å fungere godt sammen. Kombiner gerbera tusenfryd med afrikanske marigolds, kosmos, valmuer, georginer, teppe blomster og solsikker for en munter, hyggelig visuell fremstilling.

Tekstur

Hver blomst på gerbera daisy anlegget er holdt værs en tynn stilk, og hver stamme er omgitt av massene av tannete, mørk-grønne blader. Rundt denne typen grov bladverket med glatt-leaved planter, som ørret liljer, og store, tropiske utseende planter, som hostas, understreker kontrastene i teksturer og forbedrer visuell appell av hagen.

Høyde

Gerbera daisy planter nå 12 til 18 inches i høyde og 12 inches i bredde. For å gjøre mest mulig ut av en gerbera seng, omslutter planter med lav vekst, bakkenært hugging planter, som moss roser, snikende zinnias eller coleus. Disse flerfargede, lett å vokse ettårige fyll tomrommene med blomster og planter samtidig som den krever lite omsorg.