Hva blomster er godt å plante for høsten blomstrende?

January 15

Hva blomster er godt å plante for høsten blomstrende?

Det er lett å planlegge en hage som ser fantastisk våren, men merket av en ekte design stil i hagen vokser planter som gir interesse i andre årstider. Mange busker, flerårige og årlige blomster blomstre i høst og få ekstra farge på sesongen normalt gir gull, rust, tan og oransje landskap farger. Forskning før planting, som matchet et anlegg vinter hardførhet i aktuelle klimaendringer som du ikke ønsker å investere i et anlegg som blooms høsten men dør over den kalde vinteren.

Busker

Woody busker kan være de mest kostnadseffektive, langsiktig plantene til hagen din siden de gir struktur og form til landskapet og tilbake år etter år. Store busker som bærer blomster høsten inkluderer sasanqua (Camellia sasanqua) og te (Camellia sinensis), hardfør i US Department of Agriculture hardførhet soner 7 til 9. Velduftende te oliven (Osmanthus spp.) produserer også deres mange men små blomster over høsten USDA soner 7b og varmere. Mange sen-sommer blomstrende busker, som abelia og clethra, fortsette å produsere blomster i høst, før den første frosten. Encore rebloom asalea, i USDA sone 6 gjennom 9a, høsten. Over en større del av USA, i soner 3 til 8, innfødt felles witchhazel (Hamamelis virginiana) blomster som gule blader slippe unna i midten til sen høst. Blå tåke busk (Caryopteris spp.) er hardfør USDA soner 5 gjennom 9a.

Stauder

En rekke urteaktige stauder begynner å blomstre i slutten av August og begynnelsen av September og fortsette til gjentatte frost senere i høst. Hardførhet varierer av cultivar av flerårig, men mange valg av stauder passer USDA soner 4 til 8. Asters, krysantemum (Dendranthema spp.), falske asters (Boltonia spp.), sneezeweed (Helenium spp.) og flerårige solsikke (Helianthus spp.) se spesielt prangende plantet blant ornamentale gresstyper høsten. Høst-blomstrende pære stauder inkluderer colchicum, høst påskelilje (Sternbergia spp.) og en rekke fall crocus (Crocus sativus, C. medius og C. ochroleurus). Noen kultivarer av bearded iris og daylilies rebloom høsten; Disse kalles remontant typer.

Ettårige planter

Høst-blomstrende busker og stauder gir pålitelig blomstrer i hagen din, kan du bruke kult-sesongen ettårige for å pynte nakne jord lommer over landskapet. Stemorsblomster og Johnny-jump-ups vedvarer godt inn i høsten og vinteren så lenge temperaturer ikke er stadig under frysepunktet. Snapdragon, calendula, sweet alyssum, sweet pea og bachelor's knapper/Kornblomst er flere kandidater til å vokse. Så disse anleggene frø på sensommeren å blomstre senere i høst, eller kjøpe planter. I USDA sonene 3 til 6 høst sen kaldt dreper ettårige, men i sonene 7 og varmere, de ofte til tidlig eller sent-vinter.

Etablering Tips

I USDA sonene 3 til 6 plante du høst-blomstrende woody busker og stauder våren så sine røtter etablere godt før utbruddet av første vinteren. I områder med kule, milde vintre, slik som USDA soner 8 og varmere, anlegg i høsten eller våren. Høst-blomstrende pærer blir tilgjengelig for kjøp på sensommeren og trenger umiddelbar planting mens sovende når du får dem. De blomst flere uker senere. Årlige blomsterfrø og nylig transplantert planter vokse i et jevnt fuktig jord. I mange deler av USA, oktober og November ikke vanligvis måneder med masse nedbør.