Hva blomstene i sonen 5B i Arizona som Javelina resistente?

July 8

I 2008 var det 60.000 javelinas eller collared navlesvin (Pecari tajacu) i Arizona, etter Arizona samarbeidende forlengelse. Disse pattedyr, som vokser fra 25 til 60 lbs., reise i emballere og spise en rekke planter, men den piggete pære kaktusen er deres viktigste matkilde. Selv om ingen unfenced anlegget er helt javelina-bevis, finne javelinas noen blomstrende arter mindre spiselig. Velge planter som er kald-hardføre minus 15 grader Fahrenheit for den amerikanske Department of Agriculture plante hardførhet sonen 5B hage.

Stauder

Stauder bor og blomster i minst tre år. Peoner (Paeonia hybrider) er hardføre i USDA soner 3 til 7 og vokser opp til 3 fot høy. Disse stauder vokser best i kule steder og blomstrer med rød, hvit og rosa blomster om våren og forsommeren. Plante peoner i full sol til delvis skygge og sure, godt drenert jord.

Dagliljer (Hemerocallis spp.) vokser fra 2 til 3 fot høye og blomstrer om våren og sommeren med rødbrun, rosa, gul og oransje blomster. Hardy i soner 3 til 9, dette staude trives i rik, godt drenert jord og solen å delvis skygge.

Ettårige planter

Ettårige bare leve en voksende sesong, men de fleste produserer langvarig blomster. Kosmos (Cosmos spp.) produsere lilla, rød, rosa, gule og hvite blomster fra sommeren gjennom fall. De vokser fra 3 til 6 fot høy og krever minst 1 fot plass å spre. Plante kosmos i full sol og godt drenert jord.

Geranier (Pelargonium x hortorum) blomstrer med rosa, rødt, hvitt og flerfargede blomstrer fra våren gjennom tidlig høst. Disse ettårige krever regelmessig vanning og foretrekker full-Søn eksponeringer. Geranier vokse fra 12 til 24 tommer høyt.

Busker

Blomstrende busker kan eviggrønne, holde sine blader helårig eller løvskog, mister sine blader om vinteren. Ceanothus (Ceanothus americanus) er hardføre i USDA sonene 4 til 8. Denne løvbusk vokser sakte til 4 fot høye med 5-fots spredning, og har en bred men kompakt form. Den produserer klynger av små, holdbare hvit og rosa blomster om sommeren. Plante ceanothus busker i solen delvis skygge og godt drenert jord.

Minnesmerket rose (Rosa wichuraiana) vokser til 2 fot høy med en 20-fots spredning og er hardføre i soner 5 til 9. Dette evergreen produserer 2-tommers bred hvite blomster i sommer, etterfulgt av røde frukter. Den vokser i solen delvis skygge og godt drenert jord. Memorial steg kan dyrkes som en klatring busk eller en bunndekkende.

Urter

Urter kan være flerårig eller årlig. De fleste har aromatiske planter eller blomster og mange er egnet for menneskelig konsum. Javelinas har en tendens til å unngå basilikum (Ocimum basilicum), en årlig som vokser fra 20 til 24 tommer høyt. Denne sol-kjærlig produserer lilla blomster på slutten av sesongen og har svært parfymert, spiselige planter.

Den staude urt salvie (Salvia officinalis), en flerårig dyrket som en årlig urt i USDA sonen 5B, detracts javelinas. Sage har besk, grå-grønne blader og blomster med blå til lilla blomster. Det kan dyrkes som en bunndekkende foretrekker full-Søn eksponeringer.