Hva blomstene har store blomster?

September 21

Det er mange forskjellige planter med store blomster tilgjengelig for å vise frem i din blomsterhage. Store blomster kan være et attraktivt tillegg til landskapet, og kommer i en rekke farger og former. De kan også gjøre gode valg for blomster og midtpunktet buketter og fungere godt i vindu bokser og plantasjeeiere.

Amaryllis

Amaryllis (Amaryllis belladonna) er en dekorativ blomst som er populært rundt jul. Blomst vokser på en lang stilk som er ca 2 til 3 fot lang og har blomster som vanligvis vokser i klynger av fire. Blomstene blomstrer i farger, inkludert rødt, rosa og oransje. Størrelsen på blomstene er vanligvis avhengig av størrelsen på pære, men de kan vokse opp til 6 inches i diameter. Amaryllis er ofte dyrket som en årlig, men det er en flerårig plante som kan blomstre igjen år etter år under de rette forholdene. Det gjør en utmerket houseplant og er hardføre USDA hardførhet sone 5.

Chyrsanthemum

Krysantemum (Chrysanthemum morifolium) er en flerårig, plante som er ofte referert til som mamma. Innfødt til Asia og Europa, mødre kan vokse i USDA hardførhet soner 3 til 9. Blomstene varierer i farge inkludert gul, hvit, oransje og rosa og hodet på blomsten vokse 4 til 6 inches i diameter. Anlegget er vanligvis meget hardfør og tåler mange forskjellige forhold. Krysantemum er plantet på våren og bloom gjennom høsten. De er en populær beholder blomst.

Dagliljer

Daylilies (Hemerocallis) er en hardfør plante som kan vokse over 36 inches høy. Blomstene er ca 4 inches i diameter og blomstre om våren. De varierer i farge lavendel, gule eller orange til rosa, rød eller hvit. Anlegget sprer seg raskt og er en flerårig blomst. De fungerer som en kantlinje i blomsterbed. De er veldig praktisk og vokse i USDA hardførhet soner 3 til 10. De krever lite omsorg i hagen, noe som gjør dem en utmerket blomst for nybegynnere.

Peony

Peon (Paeonia suffruticosa) er en urteaktig flerårig plante som kan vokse opp til 3 fot høy. Den vokser i USDA hardførhet soner 3 til 8. Blomstene blomstrer om våren og er 6 til 8 inches i diameter, vises i farger, inkludert rødt, rosa og hvitt. Ifølge NC State University, peoner vokser best i fullt sollys og foretrekker kjøligere klima fordi de trenger kalde vintre for å blomstre.