Hva blomst kan du plante midt på sommeren & har det vokse i skyggen?

May 4

Selv om mye vokst som ettårige, impatiens (Impatiens walleriana) er stauder i deres hjemland i Afrika, og er derfor fastmontert å holde voksende og blomstrende som utendørs temperaturer vil tillate. De er også mest populære sengetøy anlegget solgt i USA, ifølge Iowa State University forlengelsen nettstedet. Dette gjør dem tilgjengelig, spesielt på våren. Som sommeren pickings kan være slank, men du fortsatt kunne finne noen planter for transplanting i hagen om sommeren.

Forberede området

Impatiens er en av bare noen blomstrende planter som trives i skyggen. De liker fuktig, rik jord. Forbedre jord i området planting ved å legge kompost og torv mose til overflaten. Innlemme endringer i jorden ved å snu den med hagen lov eller tilling det med en rototiller. Rake overflaten glatt når du er ferdig.

Planting

Plante impatiens 4 til 6 inches hverandre i alle retninger. Grave individuelle hull med en hage murskje, røttene inn i hullet og fast jord for å sikre dem i bakken. De vokser raskt å dekke hele området, danner en haug av fargerike blomster.

Dyrking

Impatiens er tørst planter og krever mye vann, spesielt i den varmeste delen av sommeren. Kontroller sengen daglig, og vann for å holde jorda fuktig, men ikke våt. De har også fordelen av anvendelsen av mulch å spare vann. Feed dem annenhver uke med en vannløselig gjødsel blandet på halv styrke anbefales på pakningen. Spray blandingen på deres bladverket med en hage sprayer tidlig på dagen så bladverket tørker før nightfall.

Varianter

De fleste varianter av impatiens er hybrider utviklet og utgitt i navngitt serien. Oppkalt serien funksjoner planter med lignende vekst vaner, blad og blomst attributter, men forskjellige blomst farger. Noen av Merk inkluderer den "dialekten", "Super reiseboken" og "Tempo" serien. Ny-Guinea impatiens (I. hawkeri) har større, mer prangende blomster---mange av dem dobbel--- og større blader som er grønn, bronse eller spraglete. Ikke så lett tilgjengelige som I. walleriana, de fleste varianter av Ny Guinea impatiens er dyrket av borekaks, som begrenser antall tilgjengelig for salg.