Hva blanding til bruk for Starter planter

August 4

Du kan starte nye potteplanter med frø eller stiklinger fra din favoritt planter. Uansett, er forbereder et forrett jord blanding viktig for helsen til anlegget. Hovedårsaken til forbereder en forrett blanding, i motsetning til benytter Haven jord, er mangel på sykdom, ugressfrø og insekter i kunstig jord. Når anlegget er opprettet, kan du endre den til en annen jord blanding som inneholder godt råtnet kompost, hvis du planlegger å vokse anlegget utenfor.

Vermikulitt

Vermikulitt er en komponent av kunstige potting blandinger for å starte planter. Det er en naturlig silika produkt utvunnet fra jorda og oppvarmet til 1100 grader Celsius til "pop" lagene fra hverandre. Sluttproduktet er lys og luftig, kunne holde vann i crevices men også luften nødvendig for sunn rot vekst. Vermikulitt skal minst halvparten av blandingen, selv om noen gartnere vermikulitt alene for heie borekaks som geranier eller rosmarin.

Humus

Humus er det oppdelte organisk materialet i jord. Du kan vanligvis kjøpe poser av humus fra hage butikker. Humus bevarer fuktigheten og leverer næringsstoffer til jord, klar for opptak av unge planter. Planlegger omfatter om lag fem prosent humus å holde blandingen godt luftet.

Perlite

Perlite er en annen minelagt stoff som du ofte ser potting blandinger. Bitene ser ut som små, hvite softballs. Perlite er en naturlig glass, men når det varmes til 1600 grader Fahrenheit, fragmenter pop som popcorn i mye større biter - 13 ganger større enn opprinnelige. Perlite fungerer som vermikulitt å holde vann og luft nær planterøttene. Siden perlite fungerer på samme måte til vermikulitt, bruke som halvparten av blandingen, eller en 50-50-kombinasjon.

Torv Moss

Torv moss er en organisk voksende medium endring - delen delvis oppdelte i torv myr. Siden det er sterilt, torv moss brukes ofte som en stor del soilless potting miks, god for å starte planter. Torv moss selges i poser som et fint strimlet produkt. Dette materialet fungerer bra for å øke jord lufting og fuktighet samtidig holde vekten nede. Pass på å våt den grundig før du prøver å legge den til potting blandinger. Femti prosent av Start blandingen kan være torv moss.