Hva betyr P.A.S.S. i brannslukkingsapparater?

August 11

Hva betyr P.A.S.S. i brannslukkingsapparater?

"P.A.S.S." er felles forkortelsen brukes for å beskrive hvordan å bruke et brannslukningsapparat. Hvis du delta brann sikkerhetskurs, vil du bli undervist P.A.S.S. teknikken for drift brannslukkere trygt. Hvis du må kjempe en brann i hjemmet eller på jobb, vil du raskt husker P.A.S.S. forkortelsen slik at du vet hvordan du bruker tilgjengelige brannslukkingsapparater. Branner kan ta hold svært raskt, så før du forsøker å bekjempe en brann, må du kontrollere at alle i bygningen er evakuert til et sted for sikkerhet.

"P"

"P" står for trekke låsetappen på brannslukkingsapparatet; sabotasjesikre sikkerhet seal deretter bryter. Brannslukningsapparat låsemekanismen blir aktive og tillater brannslukkingsapparatet slippes. Hvis brannslukkingsapparatet har en slange, Fjern slangen fra beholde klippet.

"A"

"A" er for målet. Pek på munnstykket eller horn av brannslukkingsapparatet ved foten av brannen. Ikke sikte munnstykket eller slange på flammene; mål på bunnen av brannen vil bidra til å eliminere brannen i drivstoff kilde.

"S"

Klem brannslukningsapparat håndtaket for å frigjøre slukningsmidler. Du bør kontrollere at du ikke rører plast horn på karbondioksid brannslukkere, som det vil være ekstremt kaldt og vil skade huden din.

"S"

Feie brannslukkingsapparatet fra side til side mens lossing slukkende agent, mål på bunnen av brannen hele tiden. Holde ser brannen for å kontrollere at det ikke reignite. Hvis den gjør det, kan du gjenta feiende bevegelse med brannslukkingsapparatet.

Slukningsarbeid Tips

Varsle brannvesenet noen brann, uansett hvor liten, fordi det kan bli et inferno i gang.

Velg riktig brannslukningsapparat for typen brann du kjemper. Etiketten vil beskrive hva typer branner kan kjempet med den bestemte brannslukningsapparat.

Kontroller at du har en planlagt rømningsvei fra brannen, før du prøver å slukke det. Hvis det tar tak, må kunne evakuere området raskt og trygt.

Aldri slå tilbake på en brann, fordi det er fortsatt muligheter for brannen reignite.

Hvis du har noen tvil om din evne til å bekjempe en brann, ikke nøl med å evakuere.