Hva betyr det når ert planter er beskrevet som sann-oppdrett?

October 5

Hva betyr det når ert planter er beskrevet som sann-oppdrett?

I sin videste forstand er genetikk studiet av hvordan bestemte egenskaper sendes fra én generasjon til en annen. Studiet av genetikk finner starten med Gregor Mendel, en vitenskapsmann som utførte eksperimenter med ert planter å avgjøre hvordan arv virker. Ikke bare hans oppdagelser la grunnlaget for alle genetikk framover, det gav også svar på grunnleggende spørsmål basert på observasjoner som hadde ofte blitt bemerket men aldri helt analyseres. Begrepet "sann-formering" er først beskrevet i hans eksperimenter med ert planter, og betyr at avkom har de samme egenskapene som den overordnede anlegget.

Self-Pollination

Self-Pollination er prosessen som en plante fertilizes selv. Dette innebærer overføring av pollen mellom spesialiserte deler av anlegget. Dette er hvordan ert anlegget pollinates. De mannlige anthers generere pollen. Pollen er sperm. Pollen, som inneholder sæd, gjør vei fra de mannlige anthers til kvinnelige eggstokkene. Dette innebærer overtatt gjennom pollen røret, stigmatisering og stil. Når sperm når eggstokkene, befruktning oppstår og erten begynner å vokse.

Mendels eksperiment

Mendel observert syv trekk ert planter. Disse syv egenskaper beskriver farge og form av erter, pods og blomster, og lengden på stammen og plasseringen av blomsten på anlegget. Gjennom deling han forsøkte å oppdage hvilke ble egenskaper gitt videre til neste generasjon. Han brukte ert planter viser ulike egenskaper og gjort noen konklusjoner om dominant og recessiv egenskaper. Så lenge det finnes et dominerende trekk bestemmes av gener, ville det rase gjennom over recessiv trekk. To recessiv gener resulterte i tidens recessiv trekk til neste generasjon.

Teste kors

Mendel brukt test krysser hans eksperiment. En test cross er egentlig en stor "T" figur trukket ut på et papirark. Et gen for en bestemt egenskap ville være merket med to bokstaver: to caps, to små bokstaver eller en bokstaver og en med små bokstaver. Hvis ute etter hvordan et bestemt gen vil videreformidles, ville han sette på to bokstaver for en forelder over figurene på toppen av «T.» Han hadde satt på to bokstaver for den andre forelderen ved boksene på venstre side av «T.» Bruker dette enkle diagrammet, kan han finne sjansene for trekk ert planter formidle til avkom.

"True avl" ert planter

Hans eksperimenter og observasjon oppdaget Mendel at ert planter er vanligvis sant-formering, slik at avkommet vokst fra frø, har de samme egenskapene som den overordnede planten som frøene kom fra. Pea frø kan være gul, som er dominerende, eller grønt, som er recessiv. Hvis bokstaven "A" angir en dominerende gul egenskap og den nedre bokstaven "a" betegner et tilbakeslag grønne trekk, en sann-formering ert plante vil enten være "aa" eller "AA." Hvis testen cross resultatene gir "Aa," anlegget ikke vil være sant-avl.