Hva betyr det når din Houseplant blader slå gul & Brown?

April 5

Hva betyr det når din Houseplant blader slå gul & Brown?

Når en houseplant blader slå gule eller brune, kan det bety en av en rekke problemer, eller en kombinasjon av mer enn ett problem. Mange symptomer på syk houseplants kan forebygges med riktig pleie. Men når symptomer, finne årsaken er første skritt mot å gjenopprette helsen til anlegget.

Vanning

Ulike typer planter har ulike vanning krav. Det skyldes over-vanning root råte er et vanlig problem blant potteplanter. Symptomer på roten råte er gulfarging av bladene med små blader eller en opptreden av forkrøplet vekst. Brown blader eller wilting av hele anlegget kan være et tegn på under-vanning.

Lys

En av de vanligste årsakene til brun eller gul blader på houseplants er uriktig mengder av lys. Hver arter av houseplant har belysning behov. Noen arter vil gjøre dårlig hvis de ikke er plassert i direkte sollys eller kunstig lys. Når en plante begynner å vises sykelig, kan du prøve å justere mengden lys den mottar.

Næringsstoffer

Planter med gule eller brune blader kan ha problemer med utilstrekkelig næringsstoffer. Gulfarging av blader ofte angir mangel på nitrogen eller jern. Prøve å legge nitrogengjødsel for et par dager. Hvis blader ikke synes å bli bedre fra denne behandlingen, kan du prøve sin natur chelated jern. Hvis behandlingen med disse næringsstoffene ikke hjelper gulfarging blader eller browning blader, vurdere repotting planter.

Jord

Ifølge North Dakota State University har som houseplants er plassert i å bli porøs nok å ha tilstrekkelig drenering. Når nederst bladene av en houseplant slå gule, kan det være et tegn på utilstrekkelig drenering forårsaket av jord som har herdet i en pott. Riktig jord blanding er viktig for houseplants fordi røtter er begrenset av potten. En god jord blanding er omtrent like deler av organisk materiale, god hage leirjord og perlitt eller sand.

Andre årsaker

Det er mange andre mulige årsaker til gulfarging eller browning houseplant blader. Houseplants kan være følsomme for varierende temperatur og vises sykelig hvis de er også het eller også kulden. Angrep av insekt skadedyr, som spider mites eller bladlus, kan forårsake dårlig vekst eller gulfarging av bladene. Objekter gnidning imot tips av bladene kan forårsake blad tips for å bli brun. Hvis planter er høy luftfuktighet eller hyppig misting, kan løvverk sykdommer oppstå, fører til bruning eller gulfarging av bladene.