Hva betyr det å være en Nakenfrøede planter plante?

January 13

Plantae er en av fem kongedømmer brukes til å klassifisere alle levende organismer på jorden. I alle planter, er de første delt inn i grupper basert på tilstedeværelse eller fravær av vaskulær vev eller årer. Karplanter utgjør som gjør eller ikke produserer frø. Mer enn 250.000 plantearter bære frø. Disse planter som frø i vev, for eksempel frukt, kalles Dekkfrøede planter. Derimot er planter som bærer frøene naken til verden kjent som gymnosperms.

Etymologi

Nakenfrøede planter navnet har opprinnelse i gresk. Det betyr bokstavelig talt "naken frø." Derimot oversetter plante eller største fra grønt til å bety "fartøyet frø," refererer til beskyttende vev omsluttende frø som ble dannet i blomst eggstokken.

Funksjoner

Planter kjent som gymnosperms produserer ikke blomster ved utvikling frøene. Strukturer kalles strobili eller kjegler vises i stedet. Disse strukturene er enten mann eller kvinne, som bestemmes av sin produksjon av mannlige pollen eller boliger kvinnelige ovules. Den strobili kjegler kan oppstå på ulike trær eller forekommer på samme plante - det avhenger av plantearter. Frø er aldri omsluttet beskyttende vev som de utvikler. Sammenlignet med planter, regnes gymnosperms av botanister som mye mer evolusjonært primitive. Nakenfrøede planter planter dominert tusen år siden, da dinosaurer gikk planeten.

Typer

I dag, bare tre generelle typer gymnosperms forblir på jorden: bartrær, konglepalmer og ginkgoes. Bartrær er woody planter som bærer kjegler og vanligvis bærer needlelike løvverk. Det er den største gruppen av gymnosperms. De fleste bartrær er eviggrønne, men noen er løvfellende. Konglepalme er eviggrønne busker med en tykk, trunk-like stilk, og i dag bare finnes i varme klima. Konglepalme produserer kjegler. Ginkgo trær var mer tallrike, men bare én arter finnes i dag. Paleobotanists tror ginkgo er det evolusjonære mellomliggende mellom gymnosperms og Dekkfrøede planter. Ginkgoes produserer ikke kjegler, men med strobili som blir kjøttfulle, fruitlike orbs med frø inni.

Eksempler

Furu (Pinus), Gran (Picea), fir (Abies), cypress (slekten og tibetansk), sørlige pines (Aracauria), kauri (Agathis), lerk (Larix), cedar (Juniperus og Cedrus), barlind (japansk) og tuja (bartrær) er eksempler på bartre trær. Konglepalme inkludere de i slektene Encephalartos, Cycas, Dioon, Ceratozamia og Zamia. Vanlig navn på noen hage dyrket konglepalmer inneholde king sago, jomfru palm, coontie og papp palm. Den eneste arten av ginkgo, også kalt tempeltreet, kalles botanisk Ginkgo biloba.