Hva betyr det å spire frø for Planting?

May 17

Hva betyr det å spire frø for Planting?

Gartnere får et hopp på vekstsesongen ved å starte sine egne planter innendørs fra frø. Noen ganger er det den eneste måten å starte planter og ha dem klar i tide til for planting utendørs i varmt vær eller har en bestemt plante som ikke er tilgjengelig i hagen butikker. Hver plante rekke frø har sin egen krav til spiring. Gartnere har noen grunnleggende å følge for å hjelpe spiring prosessen møte med suksess.

Spiring beskrivelse

Nesten hver plante starter fra et frø, som inneholder et anlegg fosteret. Spiring er som en plante begynner å vokse fra frø. Frøet inneholder embryoet med en matforsyningen og den genetiske informasjonen som det krever for å vokse til den samme planten som sine foreldre. Inntil spiring er frø sovende, med embryoet absorbere oksygen, av karbondioksid og gradvis bruker opp sin lagret mat. Frøet venter på ideelle forhold i omgivelsene til germinate. Når ideelle forhold eksisterer, frø bryter dormancy og germinates. Vekst begynner vanligvis når vann forårsaker embryoet til å svelle og bryter frø.

Hvordan å spire frø

Gartnere må gi ideelle forhold for spiring. For å spire, et frø må ha fire elementer: frø må være frisk og uskadet, og det må ha riktig temperatur, fuktighet og luft nivåer for sin bestemt variasjon. En Gartners første trinnet er å velge et godt drenering potting medium designet spesielt for spirende frø. Mediet bør være ganske fin i tekstur, løs og ledig av insekter, sykdom organismer og ugress. Velg beholdere med drenering hull i bunnen. Iowa State University forlengelsen anbefaler rengjøring beholdere med varmt såpevann vann og skylling med en blekemidler løsning av 1 del bleke 9 deler vann. Litt overfylle beholdere med jord, så forsiktig skrape av overflødig jord med en bord eller kniv. Fukte jorda ved å vanne nøye. La overflødige vannet renne bort. Etter sådde frøene, tåke beholdere med vann og dekke dem med plastfolie eller en plastpose å holde fuktighet. Fjern dekket når frø germinate.

Fuktighet og temperatur

Gir tilstrekkelig fuktighet er det første trinnet i spiring, siden vann gjør embryoet anlegget svelle. Men frø trenger en fuktig, ikke våt, miljø eller de kan råtne. La overflaten tørke mellom Pottejorden. Temperatur påvirker hastigheten på spiring. Jo nærmere temperaturen til optimal, raskere frø germinate. Iowa State University forlengelsen sier mest frø germinate når jorden temperaturen er mellom 68 og 86 grader Fahrenheit. Frøet pakkene tilstand hva temperaturen er best for spiring.

Oksygen og lys

Respirasjon i sovende frø er lav, men de krever litt oksygen og åndedrett øker under spiring, sier North Carolina samarbeidende forlengelse Service. Dette er en grunn til at mediet som frøene er sådd i må være løs. Hvis oksygen er begrenset eller skjære tilbake under spiring, kan spiring være langsom eller stoppet helt. Luften omløpet likeledes hjelper for å avverge sykdommer. Noen frø trenger lys til å spire, men mange ikke; noen trenger perioder mellom lys og mørke. Frø pakker statlige lys krav. Også følge planting grundig retninger på frø pakker, som frø plantet for dypt ikke har nok energi for fledgling anlegget å nå overflaten.