Hva betyr Caliper i landskapsarbeid?

September 29

Hva betyr Caliper i landskapsarbeid?

Når tid kommer til å kjøpe trær for hjem landskapet, hører du landskapet fagfolk refererer til en tykkelse. I stedet for å stole på et mål på en høyden eller bredden på sin løvrike baldakin, refererer caliper til diameteren på en trestamme. Barnehager og landscapers bruke standard caliper målinger når man sammenligner og selge trær. Dette sikrer huseiere foreta gyldig sammenligninger når du kjøper nye trær til sine hjem.

Betydningen av Caliper

Generelt, jo større en caliper, jo større anlegget. Basert på typiske egenskaper for alle treslag, inneholder vite caliper en referanse som antyder treets størrelse og form uten egentlig å se et bilde eller vise treet i person. Som regel foreslår et 1-tommers caliper tre i en barnehage eller hage senter et tre som er ca 8 fot høy, mens en 3-tommers caliper måling kan bety et tre i nærheten 14 fot høy. Men varierer dette i henhold til treet involvert.

Standarder for å måle

Arborists i en liggende mål treet tykkelse på brystet høyde sammenligne eldre, etablerte trær. Denne måleenheten gjøres vanligvis 4 1/2 til 5 fot over jorden. I barnehage handel er caliper målinger ikke tilfeldig. Nasjonale standarder finnes for nøyaktig hvor et tre må måles. Skyvelære målinger unge tas 6 inches over jorden. Når en caliper overstiger 4 inches, måles treet i en høyde av 12 inches. Alle legitime barnehager og hagesenter i USA bruker disse spesifikke krav for å måle treet caliper.

Skyvelære-måling instrumenter

En trestamme caliper måles med en enhet som går med samme navn. Låsen åpner og lukker er et redskap som ligner på bokstaven "F", med måle intervaller på den lange arm av verktøyet. Verktøyet caliper åpnes bredt og plasseres til tømmerstokken. Deretter krysser armen glir over den lange arm til den hviler tett mot bark, raskt avsløre i bagasjerommet diameter. Dette trestamme diameter korrelerer til måling nummeret på den lange arm av enheten. Calipers kommer i mange størrelser og stiler, men alle mål på samme måte.

Landskapsarbeid implikasjoner

Spørsmål om treet transportmidler samt treplanting er komponenter for priser landskapsarbeid prosjekter. Siden større caliper trær er vanligvis større i høyden, har større rotsystem og veier mer enn små-caliper trær, vite caliper bestemmer hva utstyr eller personell måtte løfte, flytte eller plante ulike trær. Videre, siden mer tid og ressurser er investert for å vokse stort caliper trær og mer energi er nødvendig å gå og plante dem, de er dyrere enn trær med mindre calipers.

Hjelp for huseiere

Ulike treslag vokse med forskjellige satser og modne til forskjellige høyder og bredder. Betydelige forskjeller mellom trearter i høyde og baldakin spredt for trær med tilsvarende caliper målinger. For eksempel kan en sakte voksende treslag ta 15 år å nå en 3-tommers tykkelse, og har et vingespenn 10 fot og en 6-fots spredning. Derimot har en raskt voksende Art en 3-tommers caliper etter bare fem år. En barnehage profesjonell kan gi innsikt i hovedforskjeller mellom treslag om caliper, alder og størrelse for å sikre du få rett treet for landskapet.