Hva årsaker små blader i planter?

December 1

Selv om mange planter ikke har store bladene til å begynne med, er det lett å si når bladene er ikke så store som de skal. Forkrøplet blader lage en rekke problemer for Rosidae, svakere vekst og større sannsynlighet for sykdom og skadedyr problemer. Alvorlig kan forkrøplet bladene også redusere antall blomster produsert av anlegget.

Sollys

Blomsterplanter krever vanligvis fullt sollys å vokse til sitt beste potensielle. Blomster vokst i skyggen er mer sannsynlig å produsere redusert vekst, inkludert svak, små blader som er en lettere grønn enn de burde være. Planter dyrket i full skygge bære svak vekst og kanskje ikke kunne blomst eller bekjempe skadedyr og sykdommer effektivt. Flytte blomstrende planter til et område der de får riktig mengde lys for å holde dem friske.

Bladlus

Bladlus er en vanlig hage skadedyr og kan forårsake en rekke problemer for planter, inkludert sykdommer overføring. Som bladlus mate, la de små hull i bladene sopp og bakterier kan angi. En alvorlig infestation av bladlus fører til svake, gule blader. Yngre blader er spesielt utsatt for bladlus, og blir krøllet, gul og forkrøplet som de er skadet av bladlus. Bruke plantevernmidler spray blomstrende planter å beskytte dem mot bladlus.

Grunnforhold

Dårlig jordsmonn er en medvirkende faktor i forkrøplet og svake blad vekst. Jord som mangler viktige næringsstoffer, inkludert nitrogen, fosfor og kalium, er mer sannsynlig at planter med svak blad vekst og forkrøplet blader. Gjødsle jorda årlig for å holde det rik på næringsstoffer planter trenger å vokse vellykket. Utfør en jord for å avgjøre om noen viktige næringsstoffer mangler fra jorden der blomstrende planter vokser så kan du legge riktig næringsstoffer til jord.

Pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg er en fungal sykdommen det angripe bladene mange planter, blomster og blomstrende busker. Denne fungal sykdommen fører en hvit eller grå pulver på bladene av planter. Som det vokser og modnes, forårsaker pulveraktig mugg bladene av planter å bli svak og forkrøplet; blad curl og gulfarging bladene er knyttet til pulveraktig mugg. Behandle denne sykdommen med en soppdreper, og holde de kulturelle forholdene plantefamilie sunt å hindre at sykdommen tilbake.