Hva årsaker rustfritt stål bestikk å mørkne?

April 26

Hva årsaker rustfritt stål bestikk å mørkne?

Rustfritt stål er et vanlig materiale for daglige bestikk på grunn av sin naturlige styrke og holdbarhet. Rustfritt stål er lett å omsorg for, noe som gjør det et godt valg for opptatt familier. Rustfritt stål bestikk kan oppleve misfarging etter en periode med bruk, men. Vet noen av årsakene til mørkere og pitting hjelper deg med din rustfritt bestikk ser sitt beste.

Rustfritt stål

Rustfritt stål er vanligvis laget av en lav-karbon stål blandet med karbon på rate på 10 prosent eller mer vekt, ifølge Lunt sølv nettsted. Noen produsenter tilbyr rustfritt stål sammensetning som er 18 prosent krom med 10 prosent antall nikkel. Den ekstra krom legger til korrosjonsbeskyttelse av bestikk, nikkel legger til glansen av finish. Dette gir en høy kvalitet materiale som varer i årevis.

Omsorg

For å holde mål på fjerne din rustfritt stål bestikk ser sitt beste mat rester som er høy i salt og syrlig stoffer. Matvarer som te, kaffe, majones, tomatsaus og sitrus mat kan skade finish av rustfritt stål. Skyll disse materialene av bestikk så snart som mulig etter bruk. Plasser rustfritt stål bestikk gafler og skjeer i oppvaskmaskin redskap kurver med tinder og boller oppover og håndtak. Kniver skal lastes inn i maskinen med poeng nedover for å hindre skade. Unngå overbefolkning bestikk i kurver gjør bedre rensning av overflater.

Problemer

Unngå helte oppvaskmaskin vaskemiddel på bestikk, så dette kan også mørkne finish. Plassere rustfritt stål bestikk i en oppvaskmaskin kurv videre fra dispensering enheten. Vask andre typer metall samtidig kan som rustfritt stål bestikk forårsake groper, rust flekker og andre misfarging. Bruk av funksjonen fly tørker på oppvaskmaskinen kan også discolor rustfritt stål bestikk. Tillat ikke mat å sitte på din rustfritt bestikk i lengre tid før du kjører gjennom vask.

Foryngende

Over tid fører den lille mengden av krom i rustfritt stål i bestikk til slutt å kjedelig og mørkere. En mørkere eller blålig utseende kan skje etter en periode og en rekke vaske sykluser. Hvis du vil fjerne denne misfarging blandingen pulverisert ¼ kopp klor og ¼ kopp husholdning kalkfilteret inn i en gallon varmt vann i en plast buttillen eller synke. Plasser den rustfritt bestikk i blandingen og la den sitte i 30 minutter, ifølge TowleStainlessFlatware nettstedet. Deretter vaske bestikk som vanlig for hånd eller i en normal syklus i oppvaskmaskinen.