Hva årsaker putevar å gulne?

January 16

Hva årsaker putevar å gulne?

Uansett hvor hardt du prøver, bo din putevar ikke hvit alltid. Over tid de begynner å visne og slå nyanser av gråaktig gul eller gul. Fargeendring er en naturlig progresjon i alder, slitasje. Mens du kan fullstendig eliminere årsakene, kan du forhindre at prosessen går fort, derfor forlenge levetiden til putevar.

Vanlige problemer

En persons svette kan slå et putevar gul. Svette brukes til å opprettholde kroppstemperatur. Svette er resultatet av svette og utskillelsen av oljer fra svettekjertlene. Disse oljene sive inn i stoffet i putevar og stain stoffet når oljen tørker.

Filtrert

To forekomster som er funnet i naturen føre til gulfarging: direkte sollys og oksidasjon. Direkte sollys over tid bryter ned en beskyttende whitening agent i stoffet. Når whitening agent bryter ned, vises den faktiske fargen på stoffet. Denne fargen vises gulaktig sammenlignet med den hvite farge skapt av kjemiske middel. Oksidasjon er resultatet av fibrene i stoffet blir utsatt for direkte oksygen. Luften inneholder forurensninger som vender stoff fiber til en grå eller gul. Tid og vedlikehold også ta bompenger, som kjemikalier i vaskemidler bryte ned stoff og bygge i den. En ulempe med linje tørking sengetøy i forhold til maskinen tørke dem er Lin er utsatt for både oksidering og direkte sollys. Dette bringer en raskere forekomst av gulfarging, selv om maskinen tørking bryter ned i tumbling prosessen.

Forebygging

En metode til å utvide fargen på putevar er riktig vedlikehold. Bruke utilstrekkelige mengder vaskemiddel, feil temperaturen eller for lite skylling etter vask årsaker buildup i materialet. Vask putevar med lette vaskemiddel i kaldt vann hjelper forhindre gulfarging. Bruke en farge-safe blekemiddel alternativ hindrer gulfarging. Unngå Klesrens altfor ofte som prosessen bruker sterke kjemiske rengjøringsmidler som kan fremskynde aldringsprosessen av sengetøy og håndklær.

Holde putevar direkte sollys. Lagre ekstra putevar og utveksle dem med de brukes etter hver vask for å forlenge livet.

Behandling

Gullig putevar behandles når vasket i varmt vann med permanent trykk syklusen. Erstatt vaskemiddel med en kopp vann conditioner mens du bruker en kul skyll syklus. Bruk en alle-stoff blekemiddel med den samme prosessen bør gulfarging vedvarer.

Betraktninger

Arvestykke eller antikk putevar skal aldri maskinen vasket. Både "Vintage Indie" magazine's Elizabeth Holcombe og antikviteter er ekspert Christopher Kent, skyll og spinn sykluser for harde for alderen stoff; resultatet ville bli revet sengetøy. Silke er et annet stoff som ikke kan maskinen vasket for å fjerne flekker. Vask delikat og alderen stoff for hånd. Holcombe antyder soaking sengetøy i to gallons av kaldt vann med 1 kopp hvit eddik over flere timer. Vannet blir gult, som indikerer stoffet blir rengjort.