Hva årsaker kondens på et vindu?

May 4

Hva årsaker kondens på et vindu?

Noen vindu kondens er vanlig og bør ikke være en bekymring. Overdreven kondens, men kan føre til en rekke problemer. For eksempel kan overdreven kondens råte tre vinduskarmen, skrelle eller blemme maling rundt vinduet og føre til mugg eller mugg vekst. Forstå hva er årsakene vinduet kondens kan hjelpe deg med å stoppe det og forhindre tilbake.

Interiør kondens

Windows er vanligvis der først kondens i et hjem. Interiør kondens oppstår ved fuktighet inne i huset. Dette er grunnen til vinduene på badet og andre høy fuktighet områder, oftest samle kondens. Så snart fuktig, varm luft kommer i kontakt med kaldt glass, det er avkjølt og fuktighet er utgitt i form av kondens.

Utvendig kondens

Stund, er fleste kjent med interiør kondens. Kondens kan danne på utsiden av et vindu. Det oppstår kondens på utsiden av vinduet når duggpunkt i luften utenfor er høyere enn temperaturen på glasset. Dette skjer ofte når en kjølig kveld følger en varm dag i vår og høst.

Forebygging

Den beste måten å unngå utvendig kondens er å øke temperaturen inne i hjemmet. Den beste måten å unngå interiør kondens er å fjerne fuktighet fra luften inne. Du kan for eksempel kjøre en avfukteren. Avfuktere er utviklet for å fjerne fuktighet fra luften. Når du kjøper en avfukteren, kan du vurdere å kjøpe en med en automatisk utkobling å redusere energikostnader og forhindre ulykker. Du kan øke ventilasjon og flyt, redusere generere aktiviteter, for eksempel matlaging og dusjer, og kjøre en avtrekksvifte.

Nye vinduer

Ikke alle Vinduer er skapt like. Noen vinduer som hindrer kondensering bedre enn andre. Storm windows gir en ekstra gap mellom den varme luften inne og den kalde luften utenfor, resulterer i mindre kondens. Dessuten er windows med en høy kondens vurdering (CR) mer effektiv for forhindrer kondens. CRS bestemmes av de nasjonale Fenestration Rating Council og varierer fra 1 til 100.