Hva årsaker istapp formasjon på takskjegget for taket?

September 1

Hva årsaker istapp formasjon på takskjegget for taket?

Istappene skjemaet på taket takskjegget når snø på taket smelter, kjører ned taket og fryser på takets kanter. Når taket takskjegget har mange istappene, flette toppen av istappene ofte i en stor Isdammen langs taket kanten. Dannelsen av istappene avhenger av mange faktorer, inkludert taket isolasjon, air tetting, taket form og tak farge.

Vanlige årsaker

Oftest istappene skjemaet på taket takskjegget på grunn av varmen å unnslippe gjennom taket. Varmen kan unnslippe fordi loftet er ikke godt nok isolert, og det kan også være at loftetasjen ikke er ordentlig lukket, slik at varm luft fra hjemmet å unnslippe på loftet og gjennom taket. Andre kilder til varmetap som kan bidra til taket snøen smelter og istapp formasjon er skorsteiner og åpninger som passerer gjennom loftet. Mangelfull loftet ventilasjon kan også varme buildup på loftet.

Den beste løsningen

Den beste måten å redusere istapp formasjon på takskjegget for taket er å ta kilden til problemet. Ofte i gamle hus er forbedre loft isolasjon og forsegle lekkasjer tilstrekkelig. Også vurdere kilder til varmetap bestemt hjem; for eksempel hvis kanalen arbeidet går gjennom loftet, må det isolasjon. Disse forbedringene vil ikke bare redusere reg. og istapp isdannelse, de også gjøre hjemmet ditt mer energieffektive og redusere din strømregning.

Hvis loftet er tilstrekkelig isolert og forseglet, men ikke har god ventilasjon, vurdere å få en loftet fan, som vil fjerne varme fra loftet og redusere varmetap gjennom taket, samt øke komforten og lagre kjøling energi i sommer. Ikke legge en loftet fan, men uten først slik at hjemmet ditt har tilstrekkelig tetting mellom boareal og loft.

Hastverksløsninger

Enkelte selskaper tilbyr taket tape og andre enheter for å hindre is dammer og istappene av smelter snøen på takene før den har en sjanse til å smelte og refreeze. Disse løsningene er vanligvis effektiv for forhindrer is dammer, men de behandler symptomet, ikke problemet. Hastverksløsninger som dette koster mer penger i det lange løp fordi de bruker mer strøm for å varme utsiden av taket ditt om vinteren, i stedet for fikse hjemmet for å kaste bort mindre varme energi og løse istapp problemet samtidig.

Skade

Noen små istappene er som regel harmløse på taket, men når isen reg. oppstår, kan det føre til tak og vegg skade. En Isdammen hindrer vann ut av taket riktig, og det kan tvinge vann opp under Helvetesild og inn i hjemmet, kan forårsake strukturell skade til tak, vegger og interiør av bøying og råtnende treverk.

Sikkerhet

Hvis du har en Isdammen dannet på din taket takskjegget, kan det hende du fristet til å slå den ned eller chip unna på det å beskytte taket. Dette er imidlertid ganske farlig fordi det kan medføre fallende istapper eller du slip og fall hvis du arbeider på taket. Manuelt fjerne is dammer kan også skade tak. Selv fortsatt farlig, er det tryggere å rake eller måke snø av taket ditt før en isen dam former.