Hva årsaker gratis klor er lav i et saltvannsbasseng?

April 26

Hva årsaker gratis klor er lav i et saltvannsbasseng?

En saltvann basseng fungerer med en klor generator å gi nødvendig klor for å desinfisere bassenget. Akkurat som i en kjemisk er det tider som klor nivået vil slippe. Et saltvannsbasseng eier har flere alternativer tilgjengelig for ham i dette tilfellet enn en kjemisk-pool eieren. Lave nivåer av gratis klor kan tillate algene oppblomstringen, som kan slå en grønn i bare noen få dager.

Lav klor utgang

Generatoren fungerer som pumpe og filter, bærer vannet gjennom elektrolytisk celle. Liten tillegget generatoren produserer bryter salt natrium og klorid kombinerer med oksygen og hydrogen i vannet. Hvis generatoren ikke kjører lenge nok, vil det ikke gjøre nok klor til å dekke bassengets klor etterspørselen. Kjør generator og filtrering systemet for en lengre syklus hver dag for å øke nivået av klor i bassenget.

Algene oppblomstringen

Lange perioder av lav klor kan tillate utviklingen av alger. Når overflater bassenget begynner å føles slimete, finnes alger. Når alger tar holder i bassenget, faller hvor mye gratis klor drastisk. Den eneste måten å bekjempe dette er å legge en algaecide og støt bassenget. Kjøre pumpe, filter og generator for en 24-timers periode og retest vannet. Hvis klor er fortsatt lav, sjokk bassenget igjen og kjøre generator og filtrering systemet for en annen 24 timer. Gjenta denne prosessen til klor nivået tilbake til det normale, og vannet er ikke grønn eller slimete.

Salt lave

Når generatoren er installert på systemet, få enorme mengder salt legges til i utvalget. Legg til 25 lbs. av salt for hver 1000 gallons av vann i bassenget. Dette vil gi et saltholdighet nivå mellom 2700 og 3500 deler per million (ppm). Hver generator er forskjellige, men hvis salt er for lav klor produksjonen reduseres eller generatoren vil ikke fungere i det hele tatt. Teste vannet ditt ukentlig eller hver uke, for salt. De fleste av generatorene har varsellys som indikerer høy eller lav salt nivåer.

Lav stabilisator

En kjemisk basseng som bruker tabletter eller pinner for å chlorinate bassenget får en dose cyanuric syre samtidig. Klor er svært ustabile og vil raskt flykte bassenget i direkte sollys. Cyanuric syre obligasjoner med klor å hjelpe bremse uttømming av klor, holder den i bassenget og jobbe lenger. Et saltvannsbasseng eier har ikke at stabilisator lagt hver gang generator produserer klor. Ukentlig tester for cyanuric syre bør gjøres for å sikre at klor som generatoren produserer arbeider og ikke unnslippe før det renser vannet. Cyanuric syre kan legges til vannet for å heve; nivåer over 50 til 80 ppm må imidlertid noen vannet dreneres og ferskvann lagt.