Hva årlige planter kan man ta innendørs for vinteren?

January 12

Hva årlige planter kan man ta innendørs for vinteren?

Ettårige planter er planter som fullfører sin syklus av liv i bare ett år. Dette er ofte fordi anlegget ikke kan overleve minusgrader. Faktisk noen planter regnes ettårige ørkenområder derfor mens i varmere klima kan de anses stauder. Hjem gartnere som lever i klima med vinter minusgrader kan velge å bringe deres ettårige innendørs til våren.

Geranier

Geranier er ønskelig for sine fargerike klynger av blomster og attraktive planter. Noen arter og kultivarer har selv duftende løvverk. Disse blomstene trives i kjølig vær, men er frost-sensitive. Før bringe geranier innendørs, klippe dem tilbake med ca en tredjedel. Hvis de ikke allerede i en container, grave dem opp og legg dem i en gryte med avrenningshull. Potten må være minst 6 inches i diameter. Deretter vann grundig, og plasser geranium i en solfylt vinduskarmen. Geranier som full sol, så gi den så mye lys som mulig, men la ikke det bli overopphetet. Temperaturer rundt 65 F er ideelle. Vann når jord føles tørre.

Impatiens

Impatiens er ønskelig ettårige hovedsakelig for det faktum at de vil blomstre i skyggen. Dette gjør dem ideelle for innendørs bruk, der lyset er ofte lavere enn utendørs. Som alle ettårige bringes innendørs, skal impatiens først inspiseres for insekt skadedyr. Behandle dem med et insektmiddel hvis nødvendig noen dager før du tar plantene innsiden. Når de er insekt-fri, knip dem ned til om lag en tredjedel av deres opprinnelige høyde, og bringe dem i og finne dem der de får lyst, men indirekte sollys.

Fibrøs begonier

Fibrøs begonier har røtter som er lett transplantert, som gjør det enkelt å sette dem i beholdere for vinteren. Som geranier vise disse plantene klynger av fargerike blomster. Begonier, men spredte seg raskt og kan bli ganske store. Derfor er det best å innbringe dverg kultivarer. Igjen, som med de fleste andre ettårige, klippe dem tilbake og plassere dem hvor de vil motta den maksimale mengden sollys.

Fuksia

Fuksia planter blomst med prangende blomstrer som tiltrekker hummingbirds og sommerfugler. De er ofte vokst i hengende kurver. Det er vanskelig å holde fuschias blomstringen innendørs, men de kan brakt inne og lokket for å bosette seg i en sovende tilstand. Dette plasser anlegget i et kjølig, mørkt sted som har jevn temperatur på mellom 40 og 50 grader Fahrenheit; en kjeller eller garasje kan være ideelt. Vann bare en gang i måneden. I februar bringe den innendørs og plasser den i et solfylt vindu. Jo mer lys blir på dette punktet, jo bedre. Beskjære det tilbake til halve sin opprinnelige størrelse, så ta det utendørs når trusselen om frost er over.