Hva anlegget har torner & blader som en Rose?

March 1

Hva anlegget har torner & blader som en Rose?

Roser er de mest fremtredende medlemmene av Rosaceae-familien, men langt fra eneste. I familien er mange planter med blader og beskyttende torner ligner noen roser. Det er viktig å huske at ikke alle roser har samme type blader og torner. Rose forlater området fra små til 2 eller flere inches i lengde og kan ha glatte eller lett toothed kanter. De kan være krøllet (rugose), som rugosa arter og hybrid rosene. Torner eller prickles spenner fra store og rett eller koblet til små og bristlelike.

Brambles

Bringebær, bjørnebær og hybrider som loganberries er del av Rosaceae-familien og funksjonen blader og prickles lik roser. Bringebær kalles botanisk "Rubus idaeus." Berry pickers har lidd riper fra sin prickles i århundrer. Bladene er tenner og ovale, som noen roser. "Rubus fruticosa" eller blackberry har brosjyrer i grupper av fem, lignende å rose blad grupperinger. Det Idretter også prickles opp og ned stilkene. Fem-petaled blomster av disse medlemmene av slekten Rubus også ligne de av enkelt roser.

Quinces

Fruktbærende quince treet eller busken Cydonia og dekorativ blomstrende quince, Chaenomeles har roselike blader, men bare den blomstrende quince har torner. Det har også små, roselike bladene som er ovale og skinnende i enkelte arter som "Chaenomeles speciosa." Torner på blomstrende quince er rett, veldig skarp og vokse nesten vinkelrett stilkene. Den mest populære blomstrende quince er kjent som japansk quince.

Pyracantha

Pyracantha eller firethorn busker vokser opp til 18 fot høy og er ofte utdannet som klatrere. Bladene er litt mer forlengede enn de på roser, men er mørkegrønne, blanke og litt tenner som de av deres steg slektninger. Pyracantha har lange rette torner, like dem funnet på blomstrende quince. Torner har gjort busk et populært valg for barriere plantings.

Hawthorne

Hagtorn, botanisk kalles Crataegus, er en av de største plantene med roselike blader og fremtredende torner. Hagtorn trær vokser opp til 36 fot høy, men den mest kjente arten "Crataegus monogyna" er en shrubby plante, ofte brukt for sikring. Fleste hawthorns har skarpe spines på stammer. Arter som amerikanske hagtorn "Cartaegus Crus-galli" eller "kuk-anspore thorn," har litt tenner, ovale blader som er mørk, skinnende grønne. Likheten mellom roser og bladene av "Crataegus mongyna" er mindre uttalt, som er lobed enn ovale i form.