Hva å når bølge Petunias ikke blomstrende

June 16

Til en blomst Gartner er få ting mer tilfredsstillende enn en hengende kurv som overfylte med masser av blomster. Selv om bølgen petunias mangler stopp-i-din-spor duften av den tradisjonelle variasjonen, gir de en iøynefallende kaskade av lyse hvit, rosa og lilla blomster som varer så lenge det varme været har. Hvis din gang-vakre bølge petunias stopper blomstrende før deres sesongen er over, vil trolig noen tilnærminger avhjelpe situasjonen.

En følelse av sted

Petunias generelt er ganske hardføre planter under varmt vær måneder og gjøre det bra i de fleste typer jordsmonn. Selv om de er noe tørke-tolerant, foretrekker de en fuktig, loamy og godt drenert jord. Når vanning bølge petunias plantet som bunndekkende, direkte vannet mot sine røtter. Vannfylte blomstrer vil slå til grøt og faller. Bladlus angrep, om mulig, er sjeldne og ikke påvirke anleggets evne til å blomstre. Vask disse små skadedyr med en lys spray vann, og deretter forsiktig risting vannet av blomster å unngå myk råte.

Uavhengig av grunnforholdene, vil en Berta planten blomstrer sparsomt eller ikke hele hvis det ikke får nok lys. Disse sun-loving ettårige blomstre mest rikelig i full sol og stå opp å varme spesielt godt. Hvis du har en hengende kurv av bølge petunias ikke blomstrende eller har stoppet blomstrende, kontroller om det er i delvis eller full skygge. Bytte anlegget til en sørvendt terrasse eller veggen krok vil gi full sol eksponeringen den trenger, sikrer en praktfull fremvisning hele sesongen lang. Hvis du bruker din multiflora som en bunndekkende, transplantasjon det til en åpen plass hvor høyere planter ikke rane den sollys.

Stell og fôring

Wave petunias er et stadig mer populært multiflora petunia hybrid. Sine 1 - til 1 1/2-tommers blomster vokser raskt og ut blomstre og overleve sine større, duftende kolleger. En velfødde petunia, uansett variasjon, vil belønne deg med sunn løv og masser av farge. For å gjenopplive blomstrer på anlegget, måneden, legger fosfor og kalium-rik gjødsel til din vannkanne og gi petunias en god suge. Resten av tiden, holde jorda fuktig. Hengende kurver i full sol må ofte vanning en gang om dagen å trives under den varmeste dagene av sommeren. Du kan få heldig og kunne helt gjenopplive en hengende petunia, men det er en fin linje mellom hengende og døde, er så vanning ofte sterkt anbefalt.

Drastiske tiltak, dramatiske resultater

Alle varianter av petunia nytte av konstant pleie. Hvis bladverket vokser uten blomster, hugge av gamle visne blomstrer. Dette gjør anlegget vesentlig mer attraktiv og omdirigere anlegget energi til å produsere mer blomster. Selv om du kan være fristet til å la anlegget fortsetter å vokse i lengde (opptil 3 fot for bølge-utvalg), vil du oppdage det blir mindre attraktive og mer scraggly når det er lov for å fortsette ned denne veien. Midt i sesongen, bite i kule og kutte ned Berta planten med halvparten. Innen en uke vil du bli belønnet med en oppstandelse for de buskete, blomst-tunge plante som fristet lommeboken i begynnelsen av sesongen. Hele sesongen lang, ikke nøl med å kutte tilbake alle rangy vekst for samme resultat.