Hva å gjøre med sitrustrær med gule blader

April 24

Hva å gjøre med sitrustrær med gule blader

Sitrustrær trives i varme områder der de ikke påvirkes av frost eller minusgrader. I tillegg til å holde sitrustrær varme, må gartnere også holde dem friske. Sitrustrær som viser tegn på sykdom eller skade må en gartner å diagnostisere og behandle sine problemer å oppmuntre en sunn avling.

Nitrogen mangel

Nitrogen mangel er en av hovedårsakene til gule blader på en sitrus treet. Nitrogen er et næringsstoff brukt i nesten hver for sitrus og frukttrær, fra vekst til produksjon av frukt. Mangel av nitrogen i jord vil påvirke treets helse, begynner med bladene. Legge til nitrogen-rik gjødsel til jord tidlig på våren å hindre nitrogen mangel senere i vekstsesongen.

Jernmangel

Som nitrogen er jern et viktig næringsstoff for sitrus trær. Sitrustrær som mangler jern i jord vil produsere forkrøplet, liten og gulaktig bladene som svekker treet på grunn av deres senket kapasitet for fotosyntesen. Legge til jern-rik gjødsel eller kompost jorden rundt sitrus treet hjelper øke jordas nitrogen innholdet og forbedre helsen til treet. Kompost og gjødsel bør brukes tidlig på våren.

Tørke

Tørke eller mangel på vann blir bladene av sitrustrær gul. Sitrus trær vokser best i fuktige og godt drenert jord, samt full sol; direkte sollys tørker ut jord raskere, som betyr at trærne trenger hyppigere vanning å være sunn. Vann sitrustrær en gang i uken eller oftere i tørre perioder og sommer, for å holde jorda fuktig og treets går grønn.

Skadedyr

Skadedyr som bladlus, spider mites og skala insekter som lever på sitrus trær, drenering dem sap og næringsstoffer og snu dem gult. I tillegg Klegger ofte spre sykdom eller forlate sitrustrær sårbare for sopp og bakteriell infeksjon. Vanlig plantevernmidler spray gjennom hele vekstsesongen av sitrus trær hindrer skadedyr fra skade bladene og snu dem gult det lavere sannsynligheten at treet vil kontrakt en sykdom fra skadedyr.